Ekran İzletmek
163 görüntüleme
C
Cansu ..
26 Mart 2026 23:04
Merhabalar
Bebeğim 4 ay 1 haftalık. Daha bu ay çok çaresiz kalınca ekran gösteriyorum onda da kırmızı balık ceviz adam bakkal amca falan açıyorum. Evde kimse olmayınca kişisel ihtiyaçlarımı karşılamak için falan en fazla ama vicdan yapmaya başladım. Kırmızı balığa alıştı gibi sesi duyunca hemen bakıyor hele bu ay çok huysuz
Bebeğim 4 ay 1 haftalık. Daha bu ay çok çaresiz kalınca ekran gösteriyorum onda da kırmızı balık ceviz adam bakkal amca falan açıyorum. Evde kimse olmayınca kişisel ihtiyaçlarımı karşılamak için falan en fazla ama vicdan yapmaya başladım. Kırmızı balığa alıştı gibi sesi duyunca hemen bakıyor hele bu ay çok huysuz
A
Ayşe Ş. ..
26 Mart 2026 23:11
4. Ay zor geçiyor hep zaten. İhtiyaçlarımı akşam yapıyorum eşim işten gelince. Bende oyun oynarken falan hayvan resimleri gösteriyordum. Ne olduğunun hiç bir önemi yok dedi doktorumuz ekran görüyor olması yeterli. O yüzden bıraktım resimleri ile devam ediyoruz. Magnet falan aldım

Damla B.
26 Mart 2026 23:12
Evet bebek büyütmek çok zor ama ekran için daha çok küçük. Ben tuvalete giderken bile kızımı ana kucağına koyup karşıma alıyordum durmuyor diye. En azından siyah ekranda şarkıyı dinletin, direkt ekran maruziyeti ileride sizi daha çok zorlar. Alışacağı için hep ağlayıp ekran isteyebilir 😢

Fatma A. U.
26 Mart 2026 23:12
Kızım 9 aylık hiç televizyon açmıyorum evde ama başka yerlerde bir bakıyor sonra vazgeçiyor siyah ekran yapıp kırmızı balık falan açıyorım ama şarkı olarak

Afranur K.
26 Mart 2026 23:18
Ben maalesef ekran marıziyetinin otizm ile ilişksiini yiğenimde direk görmüş birisi olarak söylemek isterim ki bunu şu an yapmayın.
Ben de sizin gibi desteksiz büyütüyorum, eşim işten akşam 6-7 den önce gelemez. Bundan dolayı sizin gibi çözüm arama ihtiyacım olduğu için sıklıkla lavabonun önüne oyun halısını koyup, uzanabileceği sevdiği oyuncakları koyuyordum,
Tummy time egzersizi yaptırıyordum bu esnada,
Güvenliğini sağladıktan sonra yerde uzun süre takılabiliyorlar aslında siz buna alıştırırsanız eğer oyuncak/kart/kitap döngüsüne 6. Aydayız mesela hala yere oyun halısı serip bırakabiliyorum.
Eğer çok sıkıntıda kalırsam eğer telefonla bizim için müsait ola kişi kim ise babası, anneannesi, teyzesi halası vs. 5-6 dk onunla sohbet ediyor. Bunu da en sıkışık olduğum zamanda yapıyordum bu arada.
Ben de sizin gibi desteksiz büyütüyorum, eşim işten akşam 6-7 den önce gelemez. Bundan dolayı sizin gibi çözüm arama ihtiyacım olduğu için sıklıkla lavabonun önüne oyun halısını koyup, uzanabileceği sevdiği oyuncakları koyuyordum,
Tummy time egzersizi yaptırıyordum bu esnada,
Güvenliğini sağladıktan sonra yerde uzun süre takılabiliyorlar aslında siz buna alıştırırsanız eğer oyuncak/kart/kitap döngüsüne 6. Aydayız mesela hala yere oyun halısı serip bırakabiliyorum.
Eğer çok sıkıntıda kalırsam eğer telefonla bizim için müsait ola kişi kim ise babası, anneannesi, teyzesi halası vs. 5-6 dk onunla sohbet ediyor. Bunu da en sıkışık olduğum zamanda yapıyordum bu arada.
G
Gülşah S.
26 Mart 2026 23:45
Ekran maruziyeti bildiğim kadarıyla doğrudan otizm yapmıyor. Çünkü otizm doğuştan gelen bir farklılık.yoğun ekran otizm belirtilerini artırabilir. Tabiki ekrana baktıkça dış dünya ile teması azabilir kitlenir yani ekrana.
Zaman zaman zorda kalınca yapıyoruz ya da bi yere gidince ekran açık olup ona bakabiliyor. Dikkat etmekte fayda var elbet
Zaman zaman zorda kalınca yapıyoruz ya da bi yere gidince ekran açık olup ona bakabiliyor. Dikkat etmekte fayda var elbet

Latife K.
27 Mart 2026 00:29
Ekran verip vermemek sizin kararınız. Ama daha çok küçük. 14 aylığız gurbette tek başıma bakıyorum inanın sizi çok iyi anlıyorum. Ben hep şey yapardım bu zamanlarda anakucağıyla her yere yanımda taşırdım. Karşısına geçip şarkı söylerdim, oyun oynardım (roman havası). Ama geçici bir süreç inanın. İzletip izlettirmemek sizin insiyatifinizde ama ekranın geriye sardığını çalıştığım okulda birçok çocukta gördüm. Otizm doğuştan gelen bir davranış bozukluğu. Ama çok yoğun ekrana maruz kalan çocuklarda uyaran eksikliği olabiliyor.
L
Leyla.ekin
27 Mart 2026 14:48
Benm bebegım de 5 aylık gunduz yalnız ilgileniyorum tabi eşim sagolsun destek ama o oglen 12 gibi gidip aksam 11 gibi geliyor mutfaga banyoya falan anakucagıyla gıdıyodum yoksa puset de olur sonra baktım olmuyo 3. Ayda donmeye falan basladıgı için oyun halısı aldım [4.ayda](4.ayda) 1 aydır oyun halısına koyup ufak tefek işlerimi yapıyodum bi de sesli bi otobusu var onu koyuyorum onla oynuyodu ta ki yuvarlana yuvarlana kapının oraya gelene kadar şimdi dırek etrafı kapalı oyun alanı alıp ona koydum cok rahatıp 2 3 tane sesli oyuncagı var onlarla ıynayıp duruyo ben de bulası yerlestır bilmem ne ufak tefek işleri yapıyorum ekran illaki hepimiz bi şekilde gosteriyoruz goruntulu falan konusurken anneanne babaanne falan ama kısa tutup sonra arka kemarayı kullanıyoruz.. hiç kimsenin haddine değil tabiki bir anneyi eleştirmek sadece alternatif olur belki diye yazdım eger donmeye baslayıp kendi kendine oynayabiliyorsa düşünebilirsiniz eger eviniz genişsse ve fırsatınız varsa oyun halısı yerine oyun alanı dusunebilirsiniz 2 ayrı masraf olmaz
E
Esra Ö.
27 Mart 2026 15:07
Ben de temel ihityaçlarımı karşılamak için televizyon açtım ki hla mecbur kalınca açıyorum. Televizyonun renk ayarlarından ekranı siyah beyaz yapıyorum video hızını da yavaşlatıyorum en azından 2-3 dakika ben yokken ağlamadan kalabiliyor. Diğer türlü çığlık çığlığa ağlayıp evde beni arıyor. (Ben [6.ayda](6.ayda) açmaya başladım o zamanlar emekliyordu oyun halısı vs vardı ama hep kucakta olmak istedi kucaktan indirince ağlıyordu. Başka seçeneğiniz yoksa benim yaptığım gibi yapmayı deneyin isterseniz.) Ama görüntülü arayıp onu oyalayacak bilecek yakınlarınız varsa o daha iyi olabilir belki. Ben zaman zaman ailemden birilerini arayıp dikkati onlardayken de kaşla göz arası gittiğim oluyor.