Ekolali Olabilir mi

160 görüntüleme
C

Cemre c.

7 Mart 2026 20:29
Oğlum 4 yaşına girecek cümle kuruyor ama oyuncaklarıyla kuralına göre oynuyor göz teması isme tepki filan herşey var ama korkuyorum ekran var bizde gurbetteyim hic kimsemiz yok burda, ikinci bir oğlum daha var .bazı sorular sorunca cevao veriyor örneğin yemek nerde yeriz evet mutfakta yeriz ,ama bazen sorduğum sorulada cevap vermeyip tekarliyor örneğin oğlum markete gidelim mi hadi oğlum markete gidelim mi diyor acayip geriliyorum bu durumda kitaplar aldım okuyoruz etkinlik yapıyorm elimden geldiğince yapıyorum. Babasıyla oyunlar oynamayı çok seviyor benimle oyincak oynamak istiyor tek başına da oynuyor ama bizle oynamaktan keyif alıyor .ay bilmiyorum bilen varsa aydinlatsn beni
G

G Ü.

7 Mart 2026 21:25
Benim anladığım dil gelişimi var , sosyal teması da var , anlamlı oyunda oynuyor anladığım kadarıyla . Bence sorun yok gibi belki sizle oyun oynuyordur sadece ekolali arada korkulacak birşey değil
C

Cemre c.

7 Mart 2026 22:01
G Ü.T
Benim anladığım dil gelişimi var , sosyal teması da var , anlamlı oyunda oynuyor anladığım kadarıyla . Bence sorun yok gibi belki sizle oyun oynuyordur sadece ekolali arada korkulacak birşey değil
Ekolali yi de yeni duydum korkuyorum otizim mi demek ekolali evet var dediklerininizin hepsi
G

G Ü.

8 Mart 2026 22:45
Anladım otizmden korktuğunuzu ondan öyle yazdım tek başına ekolali bir tanı koyucu değil . En önemli 2 şey ortak ilgi var mı , taklit yeteneği var mı bu ikisi çok önemli dil gelişimi de yerinde anlamlıysa hiç korkmayın . Birde benim gördüğüm otizm de gerileme ortalama 2 yaşında olmuş oluyor yani bu yaştan gerileyeceğini sanmıyorum çocuğunuzun
C

Cemre c.

8 Mart 2026 23:06
G Ü.T
Anladım otizmden korktuğunuzu ondan öyle yazdım tek başına ekolali bir tanı koyucu değil . En önemli 2 şey ortak ilgi var mı , taklit yeteneği var mı bu ikisi çok önemli dil gelişimi de yerinde anlamlıysa hiç korkmayın . Birde benim gördüğüm otizm de gerileme ortalama 2 yaşında olmuş oluyor yani bu yaştan gerileyeceğini sanmıyorum çocuğunuzun
Bugün örneğin parka götürdük kendisinden 3 ay büyük bir çocuk vardı beraber oynadılar , çocuklarla oynamayı çok seviyor. Topu paylasamadilar benim oğlum hep alıp benim benim diyordu .ikisini kiyasladigimda tabiki diğer çocuk güzel konuşuyordu .kısaca anlatayım .

Var olanlar

Göz teması

İsme tepki

Taklit becerisi

Beraber oyun kurma

Tek basina oyun kurma .

gözlemlediğim şeyler , örneğin diyorum git babana söyle yemek yiyelim bu cümlemi tekrar edip gidip çağırıyor,yani tamam demiyor.

Ekran çok fazla var bizde onu anladım ve kapattım bugün bı ara bir saat izledid oda kaydıraktan kayan çocukları,bu şekilde ilerleriz İNŞALLAH die düşünüyorum.

Açıktiginda yemek yiyelim karnım açıktı kahvaltı yapalım diyor .

Susadiginda su ,yada su istiyorum baba bana su versin diyor.

Oynamak isteginde hadi hep birlikte oyuncak oynayalım hadi anneyle yada babayla oyuncak oynayalım .

Babayla koskos yapalım

Babayla ziplayalm

Babayla top oynayalim babasıyla oyun oynamayı çok seviyor .

bı yerini bı yere çarpsa diyor ne oldu ayağını vurdun babacığini vurdun acıdı ,evet acıdı op iyilessin .yada kafam acıdı kafam çarptım.

Yemek yaparken merdiveninj getirip beraber yapmak istiyorum.

Çişi geldiğinde çişisi geldi diyip yapıyor .kakasinida kaka geldi diyor oturup yapıyor .yaptın mı diyordum evet yaptım kaka yaptım diyor .

Babası işten gelince üstünü çıkarmaya çalışıyor. Git anne üstünü çıkarsin diyip geliyor çıkarıyorum. Markete gidelim diyorum hadi markete gidelim diyor ,oyun parkına gidelim .televizyon acalaim tv izlemek istiyorum diyor .yemek istemediği yemeği hayır istemiyorum,yemek istemiyorum diyip ağzını kapatalım kaşığa çatala bırakınca , bırakalim hadi bırakalım diyor . aklımda kalanları yazıyorum.

Telefon istediğinde hadi oğluşuma telefon verelim diyor .ne bileyim vallahi bilmiyorum tek bildiğim lanet olasıca ekranı asla çocuğumdan sonra hayatımda olmaması gerektiği çünkü kimsemiz yok gurbet çocukları ancak parkta görüyoruz .kardeside var ama daha iki buçuk aylık RABBİM yardımcım yardımcımız olsun inşaallah
G

G Ü.

9 Mart 2026 13:23
Hiçbir şeyi yok çocuğunuzun bence mis gibi normal çocuk sadece ekranı kesin yeter ona . Kimi çocuklar çok güzel konuşur kimisi daha az güzel konuşur 2 yeğenim var abi kardeş abisi 3 yaşındayken ne dedi belli olmazdı ama kız kardeşi bizim gibi konuşuyor önemli olan bilişsel denklik ki oğlunuzun maşallahı var
C

Cemre c.

9 Mart 2026 15:28
G Ü.T
Hiçbir şeyi yok çocuğunuzun bence mis gibi normal çocuk sadece ekranı kesin yeter ona . Kimi çocuklar çok güzel konuşur kimisi daha az güzel konuşur 2 yeğenim var abi kardeş abisi 3 yaşındayken ne dedi belli olmazdı ama kız kardeşi bizim gibi konuşuyor önemli olan bilişsel denklik ki oğlunuzun maşallahı var
İnşallah dediğiniz gibidir 0 ekranda ikinci günüm bakalım ne olacak
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir