Ek Gıdayla Beraber Kabızlık
41 görüntüleme
H
Hazel U.
7 Ağustos 2025 19:17
Ek gıdaya 6. Ayımızda başladık başlarda kabızlık sorunumuz yoktu fakat tadımlar arttıkça ve yediği gıdalar çeşitlendikçe kabızlık sorunumuz başladı. Şu an 10. Aya girmek üzereyiz ama kabızlık sorunumuz aktif olarak devam ediyor. Doktorumuzun önerisiyle ilaç başladık ama ilaç içmesine rağmen her gün tuvaletini yapıp rahatlayamıyor başka bir sorunumuz olabilir mi ? Gözden kaçırdığımız ?
Herhangi bir gıdaya bilinen bi alerjimiz yok. ( Süt ve süt grupları, kuruyemişler, yumurta ve bakliyat için alerji testi yapılmıştı sonuç negatif çıktı )
Herhangi bir gıdaya bilinen bi alerjimiz yok. ( Süt ve süt grupları, kuruyemişler, yumurta ve bakliyat için alerji testi yapılmıştı sonuç negatif çıktı )
S
Saziye G.
7 Ağustos 2025 19:19
Bizde de durum aynı şekilde lifli beslemeye dikkat ediyorum su veriyorum fakat sindrm problemi yaşıyor hala. Kayısı suyu yapıp veriyorum biraz etiki oluyor
H
Hazel U.
7 Ağustos 2025 19:20
Lifli gıdalara ve meyve pürelerine beslenmemizde çok sık yer veriyoruz ama çözüm olmuyor maalesef. Nerede yanlış yaptığımı bulmaya çalışıyorım bende
Ayrıca emzirmeye de devam ediyorum daha
Ayrıca emzirmeye de devam ediyorum daha

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
7 Ağustos 2025 19:21
Dışkı yumuşatıcı şurup sanırım bahsettiğiniz ilaç, bu ilaçlar kısa sürede sonuç veren ilaçlar değil. En az 1-1,5 ay düzenli kullanım gerektiriyor bağırsaklara normal düzeni öğretiyor gibi düşünün. Düzenli kullanmaya özen gösterin. Lifli ve posalı gıdalara ağırlık verin, günlük sıvı ihtiyacını karşıladığından emin olun. Bacak egzersizleri karın masajı ile süreci destekleyin.
H
Hazel U.
7 Ağustos 2025 19:29
Evet o şuruptan bahsediyorum, isim vermek doğru olmaz diye yazmaktan çekindim açıkçası. Düzenli kullanıyordum açıkçası ama neden böyle anlamış değilim, dediğiniz süreler olmuştur zaten başlayalı
Egzersizlere ve lifli gıdalara ekstra ağırlık vermeye çalışacağım umarım işe yarar çok teşekkürler
Egzersizlere ve lifli gıdalara ekstra ağırlık vermeye çalışacağım umarım işe yarar çok teşekkürler