Ek Gıdayı Kusuyor

93 görüntüleme
A

Ahsen K.

16 Temmuz 2025 22:33
Bebeğim 7,5 aylık ek gıdaya hevesli başladık ama diş yüzünden iştahsızlığı vardı. Şuan yiyor ama kusuyor fışkırır şekilde ne yapacağımı şaşırdım aynı zamanda emiyor sütü çıkarmıyor ama ek gıdayı çıkarıyor. Bu durumu yaşayan varmı destek olabilir misiniz🙏🏻
S

Sema

16 Temmuz 2025 23:29
7.5 aylık bir bebekten çok yemeyi bekleyemeyiz zaten 9 aydan itibaren olabilir ama şu an sizi emiyor zaten normal az ölçülü şekilde verin belki kusmasında başka bir neden olabilir
S

Sema

16 Temmuz 2025 23:32
Aklıma başka bir şey daha geldi tok karna mı veriyorsunuz ek gidayı emdikten hemen sonra alıyorsa da kusma sebebi olabilir
A

Ahsen K.

16 Temmuz 2025 23:34
Bütün kan tahlillerine bakıldı sadece hafif kansızlığı var onun dışında kakası temiz idrar veremedik o yüzden bakılmadı reflü olabilir dediler ama emdiği zaman kusmuyor sadece ek gıda yediği zaman kusuyor birde üstünden 6 7 saat geçiyor öyle kusuyor normal mi
A

Ahsen K.

16 Temmuz 2025 23:35
Genelde yarı aç yarı tok şekilde vermeye çalışıyorum çok ta yemesini istemiyorum ek gıdayı az emiyor öyle olunca diye
S

Sema

16 Temmuz 2025 23:38
Kansızlık varken kızımda iştahı yerinde değildi ama kusma dediğiniz fışkırır tarzda mı belli bir saat aralığından sonra kusuyor yazmışsınız her zaman böyle mi? Belki vücuduna dokununan bir besinde olabilir kızım mesela portakal yediği zaman kusardı
S

Sema

16 Temmuz 2025 23:39
Birde siz mi yediriyorsunuz yoksa kendi mi yiyor
A

Ahsen K.

16 Temmuz 2025 23:42
Her ek gıda aldığında kusmuyor mesela 5 tanesinden 2 sinde bu sorunu yaşıyoruz. İlk olduğunda irmik çorbasında kusmuştu resmen büyük insan gibi çıkarmıştı çocuk fışkırır tarzda dün mesela muz bebe bisküvisi ve yumurta yemişti 11 gibi akşam üzeri 5 buçuk 6 gibi kustu yattığı yerden oyun oynuyordu öksürüğüne koştum kaldırınca bidaha fışkırdı bende artık ek gıda vermeye korkuyorum günde tek öğüne düşürdüm
A

Ahsen K.

16 Temmuz 2025 23:43
Ben yediriyorum istemeyince kafasını çeviriyor o zaman bırakıyorum
S

Sema

17 Temmuz 2025 04:14
Aldığı miktar fazla da geliyor olabilir emdiğinden dolayı umarım sorununuz hallolur siz yine de tekrar doktor ile görüşün eğer ki bir sonuca eremiyorsunuz başka doktora gidin. Gereken tetkikleri yaptırın. Belki alerjisi vardır aklıma gelenler bunlar
A

Ahsen K.

17 Temmuz 2025 06:00
Çok teşekkür ederim desteğiniz için🙏🏻
E

Ebru Ö.

17 Temmuz 2025 07:02
Yediği bazı şeyleri midesi kabul etmiyor olabilir. Oğlum 10 aylık 4 aydır yumurta ve tavuk yiyor fakat şu an yediği an kusuyor sıcak hava veya alerjiden şüpheleniyoruz. Kustuğundaki besinleri gün içinde ufak ufak tekrar deneyin aynı ürünlerde kusma varsa doktoruna bir danışın
A

Ahsen K.

17 Temmuz 2025 07:19
Doktorumuz da alerjiden şüphelenmişti ama tetkikleri temiz çıktı. Şuan diş te çıkarıyor ondan da bu tarz durumlar yaşanabilir dedi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir