Ek Gıdaya Nasıl Devam Etmeli

140 görüntüleme

F. K.

19 Mayıs 2026 21:12
Merhaba bebeğim 6 ay 12 günlük, yaklaşık 1.5 aydır tadıma başladık ancak ben hala tahıl, kefir, gibi şeyleri vermedim, kabak, havuç, pancar, avokado, elma, armut, muz, salatalık, pişmiş Domates, patates, bezelye, kıyma, çilek yumurta, yoğurt, yulaf unu, tuzsuz keçi peyniri, brokoli, tavuk suyu tadımlarını yaptı, çilek ve domateste biraz ürtiker olur gibi oldu, onlarda asitli olduğu içinmiş. Bundan sonra nasıl devam edeyim, ekmek vereyim mi? Tahılı nasıl vereyim bilmiyorum. Anne sütü içiyor, yemeklerden sonra ya da gün içerisinde su teklif ediyorum, biberonu ağzında çeviriyor, nasıl yapmalıyım bilmiyorum. Siz neler yaptınız?
B

Burcu ..

19 Mayıs 2026 21:19
Minik tarifler diye uygulama var, her aya göre tarifler veriyor, ordan da destek alabilirsin
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Mayıs 2026 21:39
Ben hep kendimize pişirdiklerimden yediriyorum en başından bari ayrı tarif falan yapmadım

Kızımın süt alerjisi var oyuzden süt ürünleri ile yapılan hiçbirşeyi ona yedirmiyorum
Göktenur B.

Göktenur B.

19 Mayıs 2026 21:39
Benimki sabah kahvaltısında yumurta yemiyor mesala her tarifi denedim yediremedim bende yulaf veriyorum besleyici olsun diye tahin ceviz de veriyorum kefiri verdim çok sevdi açıkçası ben sizin kadar detaylı tadım yaptırmadim şuan 10. Ayına girmek üzere artık biz ne yersek onada az yediriyorum

F. K.

19 Mayıs 2026 21:41
Burcu
Minik tarifler diye uygulama var, her aya göre tarifler veriyor, ordan da destek alabilirsin
Çok teşekkür ederim

F. K.

19 Mayıs 2026 21:42
Göktenur Bektaş
Benimki sabah kahvaltısında yumurta yemiyor mesala her tarifi denedim yediremedim bende yulaf veriyorum besleyici olsun diye tahin ceviz de veriyorum kefiri verdim çok sevdi açıkçası ben sizin kadar detaylı tadım yaptırmadim şuan 10. Ayına girmek üzere artık biz ne yersek onada az yediriyorum
Teşekkürler, tabi hepsini ayrı ayrı yaptım, tahıl konusunda endişem var henüz o yüzden illa organik tahıl mı olmalı yoksa kendi kullandığım mı diye ikilemdeyim, cidden annelik bambaşka bir boyut

F. K.

19 Mayıs 2026 21:43
Fatma Albina U
Ben hep kendimize pişirdiklerimden yediriyorum en başından bari ayrı tarif falan yapmadım

Kızımın süt alerjisi var oyuzden süt ürünleri ile yapılan hiçbirşeyi ona yedirmiyorum
Teşekkürler, Allah şifa versin
Göktenur B.

Göktenur B.

19 Mayıs 2026 21:43
Firdevs Kazizade
Çok teşekkür ederim
Benim oğlumda o aylarda su içmiyordu endişe etmeyin anne sütü alıyor hala su yerine geçer şuan anca alıştı suya ama oda belki günde 1 fincan içiyor
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Mayıs 2026 21:44
Firdevs Kazizade
Teşekkürler, Allah şifa versin
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Göktenur B.

Göktenur B.

19 Mayıs 2026 21:49
Firdevs Kazizade
Teşekkürler, tabi hepsini ayrı ayrı yaptım, tahıl konusunda endişem var henüz o yüzden illa organik tahıl mı olmalı yoksa kendi kullandığım mı diye ikilemdeyim, cidden annelik bambaşka bir boyut
Tabikide öyle sanırım bı ömür boyu kaygı içinde yaşıyoruz sizinki daha küçük tahıl için belki erken olabilir belki organik başlangıç setleri oluyor tahıl grubunun onları deneyip sonra kendinizin kullandığıyla devam edebilirsiniz çünkü doktorlar 1 yaşından sonra artık evde ne yemek pişiriliyorsa onu yesin diyolar bu aşamalar onların damak zevkini oluşturmak için ben şuan herşeyden tatiriyorum ona sadece dikkat ettiğim asla şeker vermiyorum sadece meyveden gelen şekere alışkın onun dışında extra canı çeker felan diye şeker çikolata tatlı bişey vermiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir