Ek Gıdaya Nasıl Başlanmalı
110 görüntüleme
D
Dilara D.
5 Aralık 2025 07:50
Bebeğim tam 6 aylık Ek gıdaya ne ile başlanmalı takip doktorumuz çorba dedi sonra yavaş yavaş püre dedi ama sosyal medyada bir çok takip ettiğim kişi püre ile başlamıştı kafam çok karıştı bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Semanur K.
5 Aralık 2025 07:57
Her doktor farklı bir yöntemle geçiyor sanırım. Bizi 5 aylık iken geçirdi. Sadece tadimlari püre ile yaptır dedi. 6. aya girince az pütürlü devam ettirdi. 7 ayı geçtik şuan pütürlü devam ediyoruz. "Sanırım çiğnemeyi öğretmek için" çorba olmaz dedi bana.
S
Seher Ö. ..
5 Aralık 2025 07:59
Ben de bebeğime buharda pişmiş sebzeyle başladım ancak hep tükürdü. Tabi maksat tadına bakması ama keyif de almadı. Ben de kendi yemeklerimizi tuzsuz ve salçasız/az salçalı yaparak denettim.Bizimle aynı masaya oturup aynı yemekleri yemekten hoşlandı. Kahvaltı da aynı şekilde tabağımda olanların tadına baktırıyorum. Bu şekilde süreç daha zahmetsiz ve keyifli oluyor. Bebeğe zararlı bir besin verilmediği sürece sorun yok bence. İşi doğal akışında devam ettirmek en doğrusu bence.
G
Gdkmc
5 Aralık 2025 08:37
Önce 3 gün tadım yoğurt meyve sebzeyle, çorba yutmayı öğrenmesi için daha sonra ilerleyen aylarda yavaş yavaş pütürlü gıdalara başlayabilirsiniz.
G
Gülşen Ö. T.
5 Aralık 2025 09:12
Kızım 5 ay 20 günlük bende başladım 3 gün kuralıyla başladım ilk gün kabak haşladım sonra havuç patates diye devam edeceğim ama bizimki maksat ağzı alışsın ben sonrasında ne yersek ondan vereceğim
D
Damla B.
5 Aralık 2025 09:21
5.ayda tadımlara başlattı doktorumuz. Önce sebzeleri buharda pişirdim çatalla ezdim hiç blender kullanmadım. Küçük taneli şekilde yedi. Sebzelerden sonra meyveleri aynı şekilde verdim ve yoğurt verdim. Şimdi 6 aylık olduk katı gıdaya geçtik ve yine blender kullanmadan pütürlü veriyorum buharda ya da az suyla pişiriyorum. Kızım kaşıktan sıvı şeyler içmiyor yani çorba içiremiyorum veya çok sulu bir şeyse yemiyor tükürüyor pütürlü yiyecekleri yiyor sadece