Ek Gıdaya Geçmesek Sorun Olur mu?
291 görüntüleme
Ş
Şerife A.
23 Temmuz 2025 14:01
6.5 aylık bebeğim doğum kilosu 2880 şuan 8.5 kg ek gıdaya geçmek istemiyorum. Tadım yaptırmak bile zoruma gidiyor. Üşendiğim için falan değil özenle hazırlıyorum tadacağı gıdaları ama vermek istemiyorum emzirmeye devam etsem. Ek gıdaya geç geçirsem sorun olur mu?

Nisa N. M.
İlk ve Acil Bakım Teknikeri
23 Temmuz 2025 14:12
Neden vermek istemiyorsunuz? bebekler ek gıdaya daha geç geçerlerse bu alerji ihtimalini arttırır. Olabildiğince fazla gıdayla temas etmeli ,yasak olanlar hariç (bal çilek domates vb.). 4 aydan önce 7 aydan sonra da ek gıdaya başlanması doğru bulunmuyor . Bebek yemeğe bakıyor gözleriyle takip ediyor yemek uzatıldığında ağzını açıyorsa mama sandalyesinde dik oturabiliyorsa ek gıdaya hazır oldupunı gösterir.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
23 Temmuz 2025 14:16
Sütünüzün besin içeriği bi noktada bebeğin artan ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmuyor bu yüzden yavaş yavaş ek gıdaları hayatına sokuyoruz. Alıştırmaya çalışıyoruz ki bebeğimiz yemeyi öğrensin besinleri tanıyıp asıl öğünü katı gıda olunca ihtiyacı kadar yiyebilir hale gelsin. Ek gıdaya geçerken acele etmek ne kadar doğru değilse geç bırakmakta doğru değil, bebeğinizin besinlere ilgisi varsa mama sandalyesinde dik oturabiliyorsa doğum kilosunun iki katına ulaştıysa -ki siz geçmişsinizde- ek gıdalara azar azar başlamalısınız.
Niye zorunuza gidiyor niye istemiyorsunuz bunları bi irdeleyin derim.
Niye zorunuza gidiyor niye istemiyorsunuz bunları bi irdeleyin derim.
Ş
Şerife A.
24 Temmuz 2025 17:37
Sanki onu terk ediyormuşum gibi geliyor, ayrılacakmışız gibi hissediyorum.
F
Fatma S. ..
24 Temmuz 2025 18:05
Aylarca sadece tadım yapacak neredeyse anne sütü yada mama uzun bir süre ana besin kaynağı o yüzden ayrılmayacaksınız merak etmeyin 😊
G
Gizem B. ..
28 Temmuz 2025 20:07
Bebeğinizi terk ediyormuşsunuz gibi düşünmeyin çünkü ek gıdaya geçtiğinizde zaten bebeğiniz emmeyi bırakmayacak kaldı ki tıka basa doyarak ek gıdaya başlanmıyor tadım şeklinde başlayacaksınız zaten.
S
Sevilay S.
28 Temmuz 2025 20:33
Bebeğiniz içinde düşünün oda dünya nimetlerinden faydalanmasın mı. Bir çok şey tadacak ve inanın çok eğleniyorlar o süreçte
N
Nagihan A. ..
29 Temmuz 2025 11:31
Neden terk ediyor olasınız ki siz bir yere kadar yeterlisiniz ne zamana kadar emebilir? Böyle yaparak bebeğinizin gıdalara yemek yemeye alışma sürecini zorlaştırmış olursunuz. Benim oğlum yarın altı aylık olacak kilo olarak aynı sizin çocuğunuz ile bir iki tadım yaptık bile. O bağ emmese de var olan bir bağ meram etmeyin
Ş
Şebnem Y.
29 Temmuz 2025 17:09
Yine sizin yaptiginiz yemeklerden yiyecek, siz yedireceksiniz. "Annemin yemegi gibi olmuyor" bile diyecek ilerde. Onun hayatinda doldurulamaz bir yeriniz var, emzirseniz de emzirmeseniz de. Yeni seyler yerken sizinle guvende hissederek yiyecek, sizin verdiginizi yiyecek ❤️ evet bu zor bir his ama yillarca size olan ihtiyaci bitmeyecek. Ona ihtiyaci olan seyi veriyor olacaksiniz, ihtiyaci olandan alip baska sey vermiyorsunuz.