Ek Gıdaya Geçiş ve Kaka Artışı
275 görüntüleme
T
Tuğçe Y.
29 Temmuz 2026 21:46
Bebeğim 6 aylık ama tadımlara biberon reddinden dolayı 5.5 da başladım şimdi ek gıda veriyorum ama kaka sayısı çok arttı az az yapıyor ama sık yapıyor gece bile 3 kere yaptığı oluyor, ek gıdaya geçişle mama değişimi denk geldi Aptamil proseynodan golden goat a geçtim hangisinden kaynaklandığını da anlamadım. Günde 8 bez değiştiğim oluyor, az az sıvı az az katı şeklinde . Normal mi?
P
Pınar K.
29 Temmuz 2026 22:13
Golden goat ishal yapmıştı bizi çok ondan olabılır ek gıdada da kabızlık oluyor
E
Ebru Ç. ..
29 Temmuz 2026 23:03
Doktorumuz 6 ya kadar kaka normal demişti bizde aptamilden ishal olmuştık geçen hafta
T
Tuğçe Y.
30 Temmuz 2026 10:43
Golden goat ishal yapmıştı bizi çok ondan olabılır ek gıdada da kabızlık oluyor
T
Tuğçe Y.
30 Temmuz 2026 10:43
Doktorumuz 6 ya kadar kaka normal demişti bizde aptamilden ishal olmuştık geçen hafta
E
Ebru Ç. ..
30 Temmuz 2026 10:48
Aptamil iyi geliyordu ama tamamen reddetti

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Temmuz 2026 11:04
Ek gıdaya geçiş ve kaka artışı konusunda merak ettiğiniz şeyler. Öncelikle, 5.5 aylıkken ek gıdaya başlamışsınız ve bu sırada mama değişikliği de yapmışsınız. Bu iki değişimin aynı anda gerçekleşmesi, kakanın artmasına neden olabilir.
Ek gıdaya geçiş, bağırsakların yeni gıdalara uyum sağlaması için bir süreçtir. Bu süreçte, bebeklerin kaka sayısı artabilir. Ayrıca, mama değişikliği de sindirim sistemini etkileyebilir.
Ek Gıdaya Geçiş ve Kaka Artışı Nedenleri:
1. Bağırsakların uyum sağlaması: Ek gıdaya geçiş, bağırsakların yeni gıdalara uyum sağlaması için bir süreçtir. Bu süreçte, kaka sayısı artabilir.
2. Mama değişikliği: Mama değişikliği, sindirim sistemini etkileyebilir. Yeni mama, bebeğinizin sindirim sistemine uygun olmayabilir.
3. Sindirim sistemi olgunlaşması: Bebeğinizin sindirim sistemi hala olgunlaşıyor olabilir. Bu nedenle, kaka sayısı artabilir.
Normal Sınırlar:
5-6 aylık bebeklerde günde 3-7 kez kaka yapmak normaldir.
Ek gıdaya geçişte kaka sayısı artabilir, ancak 10-12 kezden fazla olmamalıdır.
Gördüğünüz Durum:
Günde 8 bez değiştiriyorsanız, bu normal sınırlar içinde görünüyor. Ancak, gece 3 kez kaka yapması, bebeğinizin uyku düzenini etkileyebilir.
Öneriler:
1. Bebeğinizin tepkilerini izleyin: Bebeğinizin kaka sayısı, kıvamı ve kokusu normal mi? Bebeğiniz huzursuz mu yoksa uyku düzeni bozuk mu?
2. Ek gıdayı yavaş yavaş artırın: Ek gıdayı yavaş yavaş artırarak, bebeğinizin sindirim sisteminin uyum sağlamasına yardımcı olun.
3. Mamayı değiştirmeden önce doktorunuzla konuşun: Eğer mama değişikliği konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun.
Umarım, bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
Ek gıdaya geçiş, bağırsakların yeni gıdalara uyum sağlaması için bir süreçtir. Bu süreçte, bebeklerin kaka sayısı artabilir. Ayrıca, mama değişikliği de sindirim sistemini etkileyebilir.
Ek Gıdaya Geçiş ve Kaka Artışı Nedenleri:
1. Bağırsakların uyum sağlaması: Ek gıdaya geçiş, bağırsakların yeni gıdalara uyum sağlaması için bir süreçtir. Bu süreçte, kaka sayısı artabilir.
2. Mama değişikliği: Mama değişikliği, sindirim sistemini etkileyebilir. Yeni mama, bebeğinizin sindirim sistemine uygun olmayabilir.
3. Sindirim sistemi olgunlaşması: Bebeğinizin sindirim sistemi hala olgunlaşıyor olabilir. Bu nedenle, kaka sayısı artabilir.
Normal Sınırlar:
5-6 aylık bebeklerde günde 3-7 kez kaka yapmak normaldir.
Ek gıdaya geçişte kaka sayısı artabilir, ancak 10-12 kezden fazla olmamalıdır.
Gördüğünüz Durum:
Günde 8 bez değiştiriyorsanız, bu normal sınırlar içinde görünüyor. Ancak, gece 3 kez kaka yapması, bebeğinizin uyku düzenini etkileyebilir.
Öneriler:
1. Bebeğinizin tepkilerini izleyin: Bebeğinizin kaka sayısı, kıvamı ve kokusu normal mi? Bebeğiniz huzursuz mu yoksa uyku düzeni bozuk mu?
2. Ek gıdayı yavaş yavaş artırın: Ek gıdayı yavaş yavaş artırarak, bebeğinizin sindirim sisteminin uyum sağlamasına yardımcı olun.
3. Mamayı değiştirmeden önce doktorunuzla konuşun: Eğer mama değişikliği konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun.
Umarım, bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuğçe Y.
30 Temmuz 2026 12:00
Şuan Sma kullanıyorum bize iyi geliyor tabi ek gıda da veriyorum 7 aylık olucak Bebelac gold kilo aldırmadı Pronutra ishal yaptı Sma iyi gelicek inşallah
Ö
Özlem K.
30 Temmuz 2026 22:10
sma düşündüm ama bazı parti numaralarında sıkıntı oldu diye kararsız kaldım
T
Tuğçe Y.
30 Temmuz 2026 22:14
Merhaba benim kızımda da biberon reddi var ek gıdaya da asla yemek istemiyor su vermeye çalışıyorum ama maksimum 100 ml su içiyor günde çişli bez sayısı çoook az sizin bebiş kaç cc toplam sıvı alıyor naaıl bir yok izliyorsunuz
Yükleniyor...