Ek Gıdaya Geçiş Öğürme ve İsteksizlik
80 görüntüleme
B
Beste K. Ö.
26 Temmuz 2025 06:40
Merhaba kızım 6 aylık oldu tadımlara başladık fakat hiç istekli değil ağzını açmıyor, verdiklerimi yutmuyor bir süre ağzında bekletip geri çıkarıyor ve meyve de dahil olmak üzere denediğim her şeyde öğürüyor. Biz yemek yerken de bizi izleyip heveslenmiyor. Doktor bu aydan sonra anne sütü %60-70 yeterli, yemesi lazım dedi ama yemedikçe benim moralim bozuluyor. Zamanla geçer mi ne yapabilirim? Bu arada kesinlikle biberondan emmiyor yani mama vermek gibi bir alternatifim yok şimdilik. Ben sütümün yeterli olduğunu düşünüyorum ama yemeyi öğrenmezse bir iki aya muhtemelen yeterli olmayacak besleyicilik yönünden.

Aslıhan Ö.
26 Temmuz 2025 07:42
Başlangıçta bu tepkileri vermesi oldukça normal. İlk başta yutamıyolar çünkü sadece sıvıya alışkınlar. Tat olarak da yeni tatlar olduğundan çok normal. Muzu çatalca ezip yoğurt karıştırarak biraz eğlenceli hale getirip deneyebilirsiniz. Benim kızım da 6 aylık 4.5 aylıkken başladım tadımlara şu an bir sorun yaşamıyoruz. Alerji durumunu mutlaka gözetin tabi.
B
Beste K. Ö.
26 Temmuz 2025 11:41
Üç gün kuralı ile veriyorum ama hiç yutmuyor hepsini geri çıkarıyor. Yedirmeye devam edince de ağlıyor öyle olunca bir daha vermiyorum soğumasın diye ama biraz moralim bozuldu açıkçası. Yoğurt ve sebzeyi sevmedi meyveden umutluydum ama muz ve elma denedim ayrı ayrı onlara da aynı tepkiyi verdi. İnşallah zamanla düzelir.

Aslıhan Ö.
26 Temmuz 2025 20:57
Soğumaz bu bi alışma süreci vermeye devam et sakın bırakma