Ek Gıdaya Geçiş

126 görüntüleme
F

Fatma İ. K.

8 Haziran 2026 12:58
Şimdi doktorlar altı aylıkken ek gıdaya geçmemiz gerektiğini söylüyorlar ama bazı doktorlar mesela benim gittiğim iki tane çocuk doktoru 5 buçuk aylıkken başlayabilirsin diyor ya da beş aylıkken başlayabilirsiniz diyor ve internette de okuduğum kadarıyla 4 buçuk aylıkken bile başlayan var buna neye göre başlıyoruz ya da başlamanın bir derecesi var mı sadece tadım mı yaptırıyoruz 6. Aya kadar altıncı aydan sonra yemek olarak mı veriyoruz bunu öğrenmek istiyorum bir bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız
M

MT

8 Haziran 2026 13:29
Bebeğin başını dik tutabilmesi destekli oturabilmesi yemeklere karşı ilginin olması gibi şeyler varsa ya da alerjisi varsa 5-5.5 aylıkken başlanıyor bizim süt alerjimiz vardı diyet yapıyordum o yüzden 5 ay 4 günlükken başlatmıştı dr muz
Göktenur B.

Göktenur B.

8 Haziran 2026 13:51
Öncelikle eğer bebeğiniz de kilo probleminiz alerji bır durumu yoksa 6. Aya kadar beklenilmeli daha küçük aylarda doktor önerisi ile başlamak lazım uygun görürse zaten çok hasalar bağırsakları da henüz ancak gelişiyor öncelikle 1 yaşa kadar olan ki ek gıda dönemi bebeğin herhangi bir besine alerjisi varmı bunu öğrenmek damak tadını oluşturmak ve yemek yemeyi öğretmek amaç öncelik hala anne sütü veya mama çocuk için ek gıdaya başladığınızda 3 gün kuralı ile her bir sebzeyi meyveyi tatiriyoruz her hangi bir alerjik durum yoksa üstüne koyup devam ediyoruz tadım aşaması bittikten sonra karışımlar hazırlanabilir bu süreçte sabırlı ve anlayışlı olun zorlamak red oluşturabiliyor ileriki dönemde zaten başladığınızda amaç doyması değil tatması şuan oğlum 10. Aylık günde 3 öğün anca yiyor en fazla 1 çay bardağı kadar alerjik bı bebek değil genel olarak mevsimsel her türlü meyveyi sebzeyi yedi ufak ufak bizim yemeklerden de tadıyor bı öğün mutlaka taneli çiğneyebiliceği birşey veriyorum diğer öğünü çorba veya pütürlü püre şeklinde oluyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir