Ek Gıdaya Geçerken Alınması Gerekenler

182 görüntüleme
C

Ceren ..

11 Kasım 2025 09:00
merhaba bebeğim 5 aylık doktor 5.5 ay civarı tadımlara başlamamı söyledi neyi nasıl vereceğim bilmiyorum henüz 🥲 malzeme olarak da sadece silikon kaşık aldım oioi nin başka ne almam gerekiyor önerilerinize ihtiyacım var 🙏🏼
M

MK ..

11 Kasım 2025 09:09
Cam rende ve buharda pişirme aparatı tavsiye ederim
A

Ayşe Ş. ..

11 Kasım 2025 09:39
Buharda pişirme aparatı ve süzgeç emzik aldım meyveler için çok iyi oluyor içine doldurup eline veriyorum. Ve kuruyemişler için sert besinler için cam rende silikon kaşık zaten var. Birde ebbekte falan kolay temizlenen önlükler var. Naylon hemen sil kuruyor önünde kıvrımı var yiyecekler dökülmesin diye. Sonra günlük doktorunuz ne kadar yedirin dedi ise o kadar yoğurt, patates, üzüm diye herşeyden denete denete gidiyoruz. 1 gün yoğurt, bir gün patates, 1 gün üzüm sürekli meyve vermiyoruz karışık. Meyvelerin tadı güzel olduğu için diger besinleri almaya biliyormuş. Alerji oranı yüksek olanları eşiniz evde iken haftasonu verin.
İ

İ.E.

11 Kasım 2025 10:07
Cam rende buharda pisirme aparati silikon onluk yeter bence. Tabak onune koymayacaksaniz silikon tabaga da gerek yok. Zaten bir sekilde sokup atiyorlar yere ben artik mama sandalyesinin onune direk koyuyorum. Blw yapacaksaniz aktivite onlukleri var uzun musamba gibi kumastan, o bayagi isime yaradi benim. Bir de silikon malzemeleri elde yikayin makinada koku yapiyor. Ilk asamada bunlar geldi aklima.
C

Ceren ..

13 Kasım 2025 09:35
instagramda bir sürü şey almışlar listeler vermişler emin olamadım gereksiz şeyler almak istemiyorum yeni doğanda o hatayı yaptım çünkü
İ

İ.E.

13 Kasım 2025 19:36
Ya bence cok seye gerek yok. Zaten ilk zamanlar yiyecegi 1 bilemedin 2 kasik pure olacak. Sosyal medyanin yalanlarina kanmiyorum yok her gun baska menu yok avokado yataginda kabak puresi fln tarifler vs. Cogu zaman yemek bile istemiyorlar yaptiginizla kaliyorsunuz. Temel kasik onluk gibi malzemeleri alin ileride ihtiyac olursa baska seyler alirsiniz. Hepsini bir anda kullanamayacaksiniz zaten. Bulunmaz hint kumasi da degiller ihtiyac olursa hemen alinabilirler. Bir de onerim munchkin pipetli suluk. Biraz pahalica ama evladiyelik olarak dusunun. Pipetten emme refleksiyle su icmeyi kolay kavriyorlar. Akma da yapmiyor eline verseniz kafaniz rahat oluyor. Daha uyguna bulursaniz o da olur. Ek gidayla birlikte su icmeye baslayacak cunku her zaman biberonla veremeyebilirsiniz. Disaridafln kolaylik oluyor pipetli suluklar ileride.
C

Ceren ..

13 Kasım 2025 19:39
@İ.E. pipetli suluk benim de aklımda alacağım onu da bir de philips in normal suluğunu da önermişler ikisi de olmalı mı alıştırma bardağı varmış o da mı olmalı yani bilemedim karışık bir konu dediğiniz gibi ihtiyaç duydukça alayım artık
Ayşegül A.

Ayşegül A.

14 Kasım 2025 13:42
Pipetli suluğu hemen öğrenemiyorlarmış.8 aydan sonra.ben de philipsin alıştırma suluğu var.onu bile çekemiyor pek.normal bardakla daha iyi içiyor😂
Ayşegül A.

Ayşegül A.

14 Kasım 2025 13:51
Ayrıca doktorunuz nasıl söylediyse öyle ilerleyin.tadımlar 3 gün kuralı ile başlıyor.bazı doktorlar alerji riski olmayanları 3 gün denetimiyor ama bebeğinizin kabızlık vs gbi tepkisini de öğrenebiliyorsunuz 3 gün kuralı ile hangi ürüne karşı daha fzla oldu gibi.ben hep öyle ilerledim.kabak,havuç,tatlı patates,avakado,bal kabağı,yoğurt,normal patates.sonra meyveye geçtim.elma,armut,muz.muz daha vermedim ara verdim.kabızlık durumuna göre veriyorum besinleri. denediğin sebzeleri daha sonra ikişerli olarak birbirine karıştırıp verebilirsin ama önce tek tek ver sebzeyi sonra karıştırıp ver tadını hatırlasın mesela havuç ve kabak diyelim kabaktan bir çay kaşığı önce Havuçtan bir çay kaşığı sonra Bu ikisini hemen birleştirip verebilirsin sebzeleri böyle kombinasyon yapabilirsin. Daha sonra yanlarına eğer yoğurt alerji olmadıysa yoğurt ekleyebilirsin karışık verebilirsin arkasından meyveleri denedikten sonra meyveleri karıştırabilirsin yanına yogurdu ekleyebilirsin. Ben böyle yaptım şu an altıncı aya girdik bugün ilk kez yumurta sarısına başladık sonrası için emin değilim😂  Unutmadan üç tane üründen fazlasını birleştirmemeye bak önermiyorlar. her gün bir çay kaşığı arttırarak verdim tadımlar bitene kadar daha sonra eğer istiyorsa yarım çay bardağı kadar yiyebiliyordu doktorların dediği kadar aslında bebeğin durumuna bağlı istiyorsa verirsin istemiyorsa bebeği asla zorlama ek gıda reddi yaşarsın dudağına dilini değmesi bile yeterli öğürürse sakın panik yapma refleks. Nefes alamazsa sıkıntı sadece öksürüyorsa sıkıntı yok besinlerden sonra su teklif edebilirsin ama suyu da zorlama sadece içmeyi öğrensin su içmek zorunda değil zamanla ihtiyaçları oluyormuş. Ben bunları yaşadım bilgilerimi paylaştım kolay gelsin😂
C

Ceren ..

14 Kasım 2025 15:52
@Ayşegül Aydın çok teşekkür ederim detaylı anlatmışsınız şimdi daha iyi öğrenmiş oldum
C

Ceren ..

14 Kasım 2025 15:52
hepinize teşekkür ederim :)
Ayşegül A.

Ayşegül A.

14 Kasım 2025 16:01
Önemli değill😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir