Ek Gıdaya Formül Mama Katılması
127 görüntüleme
S
Sema T.
27 Kasım 2025 12:06
Merhabalar bebeğim 6.ayına girdi kilosu az olduğu için( 6940gr) formül mama ve ek gıdaya başlattı fakat bebeğim formül mamayı red ediyor. Dr umuzun ek gıda için verdiği bilgi kâğıdında ek gıdaların içine (çorba gibi) formül mama katılıp yedirebileceğini yazmış. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Özge U.
27 Kasım 2025 12:20
Merhabalar formül mamayı çorbalardan ziyade muhallebisine koyabilirsiniz hem besleyiciliği artıyor hem lezzetli oluyor. Benim kızımda 9. Aydan itibaren formül mama kullanmaya başlamıştı ve reddetmişti. Ben bu şekilde yaptım hem zamanla mamaya da alışmış oldu.
S
Sema T.
27 Kasım 2025 12:30
Teşekkürler muhallebi için tarif verebilir misiniz? Nasıl yaptınız ve formül mamayı içine yalnızca toz olarak mı kattınız?

Özge U.
27 Kasım 2025 18:26
Bu çocuk aç ve Açıkınca yer isimli ek gıda kitapları var orada çok güzel muhallebi tarifleri var. Tavsiye ederim. Ama basit bir tarif vermek gerekirse. 1 tatlı kaşığı bebek irmiğine 60-90 ml su koyup pişirdim. İlk sıcağı çıkınca Formül mamayı toz şeklinde koydum mesela 90 ml su ile yaptıysam 3 kaşık formül mama koydum içine istediğiniz meyveleri de koyup tadını da ayarlayabilirsiniz.
B
Büşra U.
27 Kasım 2025 18:28
Dinlediğim doktorlar formül mamayı birşeyle karıştırıp vermeyin diyorlardı ama doktorunuz dediyse bildiği vardır herhalde🤷🏼♀️

Özge U.
28 Kasım 2025 21:27
Bazı bebekler formül mamayı reddediyor ondan da alması gereken vitamin ve mineraller var gelişimini desteklemek için alternatif tarifler denemek gerekiyor. Formül mama kaynatılmadığı sürece toz şeklinde yapılabilir bir sakıncası yok