Ek Gıdaya Dokunamıyor

92 görüntüleme
E

Emel

31 Ocak 2026 00:15
8.5 aylıgız blw yapmak istiyordum ek gıdaya basladıgımız donemden beri yiyeceklere dokunamıyor normalde ne bulsa agzına atar ellerine bulastiginda surekli rahatsiz oluyor asla eline almıyor parmak seklinde haslıyorum ya da pure yapıyorum onune koyuyorum parmaklarının ucuyla dokunuyor rahatsız oluyor bazen yedirirken eline bulaşıyor rahatsiz oluyor hemen igrenir gibi yapıyor yemek yemesi vs guzel ama bu dokunma hassasiyeti İcinne yapabilirim
R

Rumeysa D.

31 Ocak 2026 00:32
Merhaba, benim oğlumda da vardı 7 aylıkken fark etmiştim.Haşlanmış brokoliye dokunamazdı. Doktorumuz normal olduğunu söyledi zamanla alışacak dedi. Öyle de oldu. Ama bu süreçte duyu geliştiren toplardan yardım aldım. Farklı dokuda şekilde mesela, delikli, dikelinli, kabartıları olan toplarla oyunlar oynadık. Farklı kumaşlar, dokun hisset kitapları var o tarz şeyleri çok oynadık ve gerçekten de alıştı. Şu an 20 aylık, yumuşak şeylere (patates püresi vb) dokunurken hala temkinli ama eskisi gibi iğrenip öğürme olmuyor. Yavaşça dokunup güvendikten sonra devam ediyor. Naçizane tavsiyem ne kadar çok farklı dokuyla tanıştırırsanız kolayca atlatıyor. Tabii çok ileri boyuttaysa yine de doktorunuza danışmanızı öneririm.
T

Tuğba B. ..

31 Ocak 2026 00:39
Zamanla alışıyor bizimki de öyleydi huylanırdı dokunur atardı şimdi şimdi alıp ağzına götürüyor
E

Emel

31 Ocak 2026 14:08
@Rumeysa Davarcı dokulu toplarla vs cok rahat bir sekilde oynuyor yurume calisması filan da yapıyoruz dokulu alanlarda bir rahatsizligi olmuyor yiyeceklere karsı boyle yapıyor sadece sizde de boyle miydi acaba
R

Rumeysa D.

31 Ocak 2026 14:10

Emel

@Rumeysa Davarcı dokulu toplarla vs cok rahat bir sekilde oynuyor yurume calisması filan da yapıyoruz dokulu alanlarda bir rahatsizligi olmuyor yiyeceklere karsı boyle yapıyor sadece sizde de boyle miydi acaba

Bizimkinde de sadece pütürlü yiyeceklere vardı brokoli gibi şeylere onun dışında hiçbir şeye karşı böyle davranmadı
E

Emel

31 Ocak 2026 15:07
Cok tesekkur ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir