Ek Gıdaya Başlayamama

459 görüntüleme
E

Ece ..

16 Haziran 2026 00:11
Merhaba, 7.5 aylık bir bebeğim var, [6.ay](6.ay) itibari ile tadımlara başladık ancak meyve hariç hiçbir şeyi sevmedi öyle ki kaşık görünce ağzını kapatıyor. Pütürlü gıdalar çeşit çeşit tarifler neler denediysem beğenmedi. Güncelde ayrı yemek yapmayı bıraktım kendimize ne yapıyorsan önden onun yemeğini ayırıp sonradan tuz ekliyorum, yine yemiyor. Emziriyorum hali hazırda emmeyi de sevdiği için kilo alımı iyi doğum kilosu 3775 şuan 9 kiloya yaklaştık. Benim esas problemim şu boğulur/boğazına kaçar korkusuyla yemesi konusunda ısrarcı olamıyorum öksürdüğü an zaten istemediği için yedirmeyi bırakıyorum, önceki aylarda sütüm tazyikli olduğu için boğazına kaçma olaylarından travma oldu her ne kadar heimlich manevrasını bilsemde ya yapamazsam korkusu ek gıdaya başlamama engel oluyor. Sütün sindirimi kolay olduğundan kaynaklı da yenidoğan sürecinde ki gibi neredeyse 2 saatte bir geceli gündüzlü emiyor.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

16 Haziran 2026 00:17
Enbaşta kendi yaptığınız yemekleri yedirmeyi deneyin ona önce ayırmadan tatsız şeyler sevmiyor olabilir her bebek farklı

Benim kızımın süt alerjisi var 6. Aydan beridir kendimize ne pişirirsem ona da yediriyorum

Çünkü başka çarem yok süt peynir tereyağı hiçbirini yiyemiyor

Oyüzden bırakın tadına varsın keşfetsin yiyecektir zamanla
E

Ece ..

16 Haziran 2026 14:07
Fatma Albina U
Enbaşta kendi yaptığınız yemekleri yedirmeyi deneyin ona önce ayırmadan tatsız şeyler sevmiyor olabilir her bebek farklı

Benim kızımın süt alerjisi var 6. Aydan beridir kendimize ne pişirirsem ona da yediriyorum

Çünkü başka çarem yok süt peynir tereyağı hiçbirini yiyemiyor

Oyüzden bırakın tadına varsın keşfetsin yiyecektir zamanla
Tuz yasak olduğu için veremiyorum doktoru çok uyardı bu konuda yoksa anam babam usulü benimde niyetim vardı hipertansiyona sebep olur ve böbrekleri zorlarsın henüz onun böbrekleri o kadar gelişmedi diye. Esas sorunum yemek yerken öksürdüğü anda boğazına kaçıcak diye çok korkuyorum çoğu zaman sadece anne sütü alıyor yemek bile veremiyorum.
Z

Zehranur Ç.

25 Haziran 2026 20:14
Kendinizi kasıyorsunuz çok katı vermiyorsunuz ki boğulsun öğürmedir o. O da normal zaten. Yoğurtla yavaş yavaş karıştırıp verin yoğurt biraz ağır bassın. Tanıdık lezzetleri neler havuç yoğurt kabak vs. En azından severek yediği bi şeyler varsa onlarla destek yaparak başka şeyler yedirebilirsiniz. 7.5 ay artık parmak gıda deneyebilir. Havucu patatesi haslayın parmak kalınlıkta eline verin. Eğer kendi yemeyi denerse kolay gelsin blw gibi yapacaksınız ahahaha ben 7.5 ayında fark ettim kaşığı almayıp eliyle yemek istediğini. Şuan 8aylık zorluyor beni ama eli istiyor
Y

Yagmur

26 Haziran 2026 18:44
Öksürmesi daha iyi boğulmayı engelliyor kusacak gibi olursa sırtına vurun yavaşça destek olur. Püre yaparak verin yemekleri sürekli deneseniz bir süre sonra yiyecektir
E

Ece ..

28 Haziran 2026 01:54
Yagmur
Öksürmesi daha iyi boğulmayı engelliyor kusacak gibi olursa sırtına vurun yavaşça destek olur. Püre yaparak verin yemekleri sürekli deneseniz bir süre sonra yiyecektir
Şuan doktorun dediği her şeyi kenara bıraktım bebeğim sade yemediği için tüm sebzeleri yoğurdun içine ekleyip veriyorum asla ağzını açmıyor yumurta zaten yemiyor bunu da geçtim çorba da içmiyor [8.aya](8.aya) giriyoruz halen neredeyse sadece anne sütüyle besleniyor anne sütüne ek olarak sadece meyve yiyor nasıl normal bir düzene geçiş yapıcaz bilmiyorum
Y

Yagmur

28 Haziran 2026 13:21
Ece
Şuan doktorun dediği her şeyi kenara bıraktım bebeğim sade yemediği için tüm sebzeleri yoğurdun içine ekleyip veriyorum asla ağzını açmıyor yumurta zaten yemiyor bunu da geçtim çorba da içmiyor [8.aya](8.aya) giriyoruz halen neredeyse sadece anne sütüyle besleniyor anne sütüne ek olarak sadece meyve yiyor nasıl normal bir düzene geçiş yapıcaz bilmiyorum
Bizimki de 9.5 aylık 2-3 haftadır zorla yiyor kaşıkla değil de elimle verdiğimde birkaç kere daha açıyor ağzını.birde bir süre emzirmeyin acıksın öyle yemek vermeyi deneyin acıkınca da yiyor
A

Ahsen K.

20 Temmuz 2026 10:02
Bazı bebeklerde duyu hassasiyeti varmış/oluyormuş. Oğlum şu an 2.5yaşında hala tam olarak tüm yiyecekleri yiyemiyor. Ben bunu bilmediğim için ek gıdaya geçtiğimizde neden yemiyor diye kendimi de onu da çok zorladım. Hiç zorlamayın sevdiği şeyleri vermeye devam edin. Süreçte farklı dokulardaki yiyecekleri denetmeye devam edin. Eğer hala devam ederse ve yediği çeşit çoğalmazsa Ergoterapi desteği alabilirsiniz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir