Ek Gıdaya Başlamak
81 görüntüleme
D
Damla k.
16 Ocak 2026 07:31
Siz ek gıdaya nasıl başladınız öğün sayısını nasıl arttırdınız
G
Gökçin N.
16 Ocak 2026 08:46
Kabak,havuç,tatlı patates,avakado, bal kabağı, labne,yoğurt,yumurta sarısı, armut, elma tadım yaptırdım 3 gün kuralı ile. Sonrasında (6.ayın sonuna doğru) sabah kahvaltı,öğlen sebze püresi, öğleden sonra yoğurt şeklinde veriyorum. Ben veriyorum ama işte yediği kadar 😁 araya yerse meyve de sokuyorum ama yerse.
A
Ayşegül Ü.
16 Ocak 2026 08:59
@Gökçin Noyan ben de tadımlara başlayacağım da şunu merak ediyorum, 3 gün kuralında mesela 1.gün sadece 1 çay kaşığı kabak mı verdiniz? Yoksa bebeğiniz yiyor diye 2 çay kaşığı yaptınız mı? Yani tadımlarda ilk aşamada günde 1 kez ve 1 çay kaşığı, 1 tatlı kaşığı, 1 yemek kaşığı sırasıyla mı ilerlemeli?
D
Damla k.
16 Ocak 2026 09:47
Biz başladık aslında tadımlara ama ben3 gün kuralı falan yapmadım çok saçma geldi sadece ilk yoğurtla başladık onu 3 gün verdim sonrasında öğlen meyve şeklinde ilerledik sonrada akşama sebzepüresi ekledim ama acaba 3 kez vermek çokmu dedim daha 7 aylık olmadık
G
Gökçin N.
16 Ocak 2026 09:56
Ben sırasıyla ilerledim. Zaten ilk etepta birazını yutuyor birazını çıkarıyor. Amaç tadına bakması ve öğürmemeyi öğrenmesi,yutmayı öğrenmesi.
A
Ayşenur G.
16 Ocak 2026 10:17
Damla hanım bence Akşam vermeyin çünkü akşam sindirim yavaş ben sadece öğlen uykusundan sonra 1 2 gibi tadım yaptırıyorum çünkü daha yeni bir şeyler giriyor mideye bu kadar çok vermek iyi olmayabilir.