Ek Gıdaya Başlamak

81 görüntüleme
D

Damla k.

16 Ocak 2026 07:31
Siz ek gıdaya nasıl başladınız öğün sayısını nasıl arttırdınız
G

Gökçin N.

16 Ocak 2026 08:46
Kabak,havuç,tatlı patates,avakado, bal kabağı, labne,yoğurt,yumurta sarısı, armut, elma tadım yaptırdım 3 gün kuralı ile. Sonrasında (6.ayın sonuna doğru) sabah kahvaltı,öğlen sebze püresi, öğleden sonra yoğurt şeklinde veriyorum. Ben veriyorum ama işte yediği kadar 😁 araya yerse meyve de sokuyorum ama yerse.
A

Ayşegül Ü.

16 Ocak 2026 08:59
@Gökçin Noyan ben de tadımlara başlayacağım da şunu merak ediyorum, 3 gün kuralında mesela 1.gün sadece 1 çay kaşığı kabak mı verdiniz? Yoksa bebeğiniz yiyor diye 2 çay kaşığı yaptınız mı? Yani tadımlarda ilk aşamada günde 1 kez ve 1 çay kaşığı, 1 tatlı kaşığı, 1 yemek kaşığı sırasıyla mı ilerlemeli?
D

Damla k.

16 Ocak 2026 09:47
Biz başladık aslında tadımlara ama ben3 gün kuralı falan yapmadım çok saçma geldi sadece ilk yoğurtla başladık onu 3 gün verdim sonrasında öğlen meyve şeklinde ilerledik sonrada akşama sebzepüresi ekledim ama acaba 3 kez vermek çokmu dedim daha 7 aylık olmadık
G

Gökçin N.

16 Ocak 2026 09:56
Ben sırasıyla ilerledim. Zaten ilk etepta birazını yutuyor birazını çıkarıyor. Amaç tadına bakması ve öğürmemeyi öğrenmesi,yutmayı öğrenmesi.
A

Ayşenur G.

16 Ocak 2026 10:17
Damla hanım bence Akşam vermeyin çünkü akşam sindirim yavaş ben sadece öğlen uykusundan sonra 1 2 gibi tadım yaptırıyorum çünkü daha yeni bir şeyler giriyor mideye bu kadar çok vermek iyi olmayabilir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir