Ek Gıdaya Başlama Süreci

108 görüntüleme
M

Merve S. ..

6 Nisan 2026 23:49
Benim oğlum şuan 5 ay 12 günlük kendisi dik duramıyor şuan tam olarak 6. Ayda da tam kendisi dik duramazsa ek gıdaya başlayabilirmiyiz
D

Damla k.

6 Nisan 2026 23:53
Endişe etmenize gerek yok bence benim bebeğimde 5. Ayında destekli oturmaya başladı 6. Ayına girdiğinde desteksiz oturabiliyordu. Yani ek gıda için mama sandalyesinde kendini tutabilecek boyuta gelmesi yeterli. Daha vaktiniz var o vakte kadar baya oturur duruma gelecektir. Tabi yine içiniz rahat olsun doktorunuz yönlendirir zaten
M

Merve S. ..

6 Nisan 2026 23:55
Çok teşekkür ederim 🙏🏻 içime su serptiniz biz geç mi başladık oturamaz diye korkuyordum 🥹🥰
Afranur K.

Afranur K.

7 Nisan 2026 00:11
Desteksiz oturmak zorunda değil, destekli bir biçimde mama sandalyesinde sağa sola devrilmeden durabiliyorsa başlayabilirsiniz. Mama sandalyelerinin emniyet kemerleri oluyor, onu taktığınızda bebeğiniz devrilmiyorsa eğer başlayabilirsiniz. Ki büyük ihtimalle devrilmiyordur deneyince görürsünüz
M

Merve S. ..

7 Nisan 2026 00:30
Başını sabit tam olarak tutamıyor sallanıyor ondan şüpheye düştüm
Afranur K.

Afranur K.

7 Nisan 2026 00:32

Merve Solak

Başını sabit tam olarak tutamıyor sallanıyor ondan şüpheye düştüm

Tummy time sürenizi arttırmanızı öneririm, baş-boyun kontrolünü arttırıyor süreç olarak .
M

Merve S. ..

7 Nisan 2026 00:34
Teşekkür ederim umarım 6. Aya kadar oturur boşuna kuruntu yapmış olurum
N

Namenur Ç.

7 Nisan 2026 00:40
Benim bebeğim 32 haftalık doğdu şuan 8 aylık ama zamanında doğsaydı 6 aylık olacaktı . Yani aslında şuan 6 aylık ama hala mama sandalyesine koyunca dik duramıyor. Ek gıdaya başladım başlamamalımıyım
M

Merve S. ..

7 Nisan 2026 02:03

Namenur Çetin

Benim bebeğim 32 haftalık doğdu şuan 8 aylık ama zamanında doğsaydı 6 aylık olacaktı . Yani aslında şuan 6 aylık ama hala mama sandalyesine koyunca dik duramıyor. Ek gıdaya başladım başlamamalımıyım

Doktorunuz ne söyledi kontrole gittiğiniz de
N

Namenur Ç.

7 Nisan 2026 05:46
Ek gıdaya geç dedi. Tummy time yapıcaz bol bol dedi. Sağa solada dönmüyor çünkü
N

Namenur Ç.

7 Nisan 2026 05:50

Merve Solak

Doktorunuz ne söyledi kontrole gittiğiniz de

Yani biz sanırım hep geriden gelicez. Prematüre bebekler bu şekilde Demekki yada gelişim süreci farklı ne diyim bilmiyorum ki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir