Ek Gıdaya Başlama
160 görüntüleme
B
Berivan A.
2 Ağustos 2026 23:42
Biz henüz 4,5 aylığız ve ek gıda konusunda bir çok kişiden bir çok yorum duyuyorum bebeğim anne sütü ile besleniyor ve kilo alımı gayet iyi kimisi kilo alım süreci iyi olduğu için anne sütüyle devam et ek gıdaya biraz geç başlat kimisi ek gıdaya geç bebeğin daha da kilo alsın diyor sizce kilo alımlarımız gayet iyiyse ek gıdaya geç başlamamız gerekir mi
N
Nazlıcan
Premium Üye
2 Ağustos 2026 23:48
Merhaba bebişiniz sağlıkla büyüsün, benim de bebeğim 6 aylık şu anda. Doğum kilosuna göre kilo alımı gayet iyi hatta fazlaydı ilk 4 ayımızda, sonra zaten biraz yavaşlaması bekleniyor. [5.ay](5.ay) kontrolünde doktorumuz tadımlara başlayabilirsin sebzeler ve yoğurtla demişti. Benim araya başka şeyler girdi vs derken 5,5 aylıkken falan ancak başlayabildim o arada sütüm de yetersiz gelmeye başladı artık mama desteği (1 veya 2 öğün) ve ek gıda tadımı olarak ilerledim. [6.ay](6.ay) kontrolünde de doktorumuz artık ek gıdayı 1 ana 1 ara öğün olarak verebilirsin, ana öğün çorba veya tattığı gıdalardan yemek, ara öğünü de yoğurt gibi mesela dedi. Kilo durumu hala normal seviyede ama doktorun önerisiyle bu şekilde ilerliyoruz. Şu anda istekli olduğu günlerde 1 ana 1 ara, isteksiz olduğu günlerde 1 ana öğün veriyorum. 1 öğün de mama veriyorum günün geri kalanında emziriyorum. Siz de doktorunuzun tavsiyesine göre ilerlemelisiniz bence, etrafımızdaki herkesin her konuda bir sürü fikri var çünkü.
B
Berivan A.
3 Ağustos 2026 00:00
Düzenli bir doktor takibinde değilim o yüzden hep sağlık ocağı takibindeydim
N
Nazlıcan
Premium Üye
3 Ağustos 2026 00:12
Düzenli bir doktor takibinde değilim o yüzden hep sağlık ocağı takibindeydim
Ö
Özge T.
3 Ağustos 2026 00:13
her şey yolunda gidiyorsa 6. ayını doldurduğunda başlayın aceleye gerek yok, 5.5 aylıkken de doktor tavsiye ediyorsa tadım yaptırılıyor ama zaten 10. Aya kadar tada tada gidicekleri için hızlandırmak gereksiz bence ben 6. Ayını doldurunca başlattım oğluma, kiloyla ilgili söylemlere kulak asmayın ek gıdadan 8-9 aylara kadar kilo kalori beklentisi yok, osman hocanın youtube videolarına göz atın🌷
G
Gamze D. S.
3 Ağustos 2026 00:23
Benım kızımda suan 5aylık 1haftalık doktorumuz komtrolde kılosu gayet iyi bıyuda gayet ıı anne sutu yarıo oyuzden baslamayalım dedı .. ek gıdaya [6.ayda](6.ayda) baslayalım zaten [9.aya](9.aya) kadar tadım yaptıracaksın acelemız yok bı ay daha anne sütü alsın sütünde yetio sonucta dedı ve bız baslamadık
Yükleniyor...