Ek Gıdaya Başlama

212 görüntüleme
B

Beyza ..

26 Haziran 2026 19:17
Bebeğim 5 buçuk aylık doktorumuz geçebilirsiniz dedi ama sebze meyve falan dedi nasıl bi sırayla ilerleyelim takip ettiğiniz bi liste var mı
E

Ebru

26 Haziran 2026 20:38
Doktorunuz özel bir öneride bulunmamışsa eğer önce sebzeler ardından meyve sonra yoğurt yumurta şeklinde yapabilirsiniz. Ben yoğurt yumurta ceviz ve tahin dışında 3 gün kuralı yapmadım. Başta kabak havuç tatlı patates gibi sebzelerle başladım 2 şer gün verdim sonra elma armut avokado muz gibi meyveleri tattırdım. 3 gün yoğurt verdim alerjisi çıkmayınca kefir labne ve lor peyniri de tattırdım. Yumurta sarısını da 3 gün yaptım kızım 7 aylık beyazını hala kullanmadım onu da deneteceğim.
S

Selin A.

26 Haziran 2026 21:51
pazartesi günü başladım ek gıda vermeye. Doktorumuz önce sebze sonra meyveleri ver dedi. Kırmızı renkli alerjen olabilecek meyvelerden ve sebzelerden bir süre kaçının dedi. (Domates,çilek gibi) her gıdaya 3 gün kuralı yapmayacağım. Bir de kırmızı et için önümüzdeki ay başlayalım dedi, kızım şuan 5 ay 15 günlük.
N

Nazlıcan

Premium Üye
26 Haziran 2026 22:39
Merhaba, benim de bebeğim 5 aylık doktorum sebzeler ve yoğurtla başlayabilirsin dedi yumurta için 6.ayı beklememi önerdi bizim özelimizde ama net bir şey belirtmedi. Bazı durumlardan dolayı alerji testi yaptırmıştık teste göre alerjisi olan bir gıda yok o yüzden ben genellikle 3 gün kuralını uygulamayacağım ama yine de yoğun alerjen etkisi olan gıdalarda bir de benim bebeğimin sindirim problemleri hala geçmediği için 3 gün kuralını uygulayacağım. Doktorum sebze çorbası vs dedi ama ben yine de tatlarını tek tek alsın diye önce 1 gün kabak 1 gün havuç 1 gün patates, ardından 3 gün yoğurt verip sonrasında 2 gün misafirliğe gideceğim için 2 gün kabak havuç patatesten sebze çorbası yapıp vereceğim. Daha sonrasında kapya biber, elma armut muz vs tattıracağım. Ama henüz sebze çorbasından sonrasını planlamadım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir