Ek Gıdaya Başlama
126 görüntüleme

Büşra T.
18 Temmuz 2025 10:49
Bebeğim beş aylık oldu kafasını dik tutabiliyor desteksiz oturabiliyor gıdaya hevesi var fakat doktorumuz kilosu gayet iyi o yüzden ek gıdaya şu anda başlamaya gerek yok dedi bir ay sonra dedi kilosuyla ek gıdaya başlamanın bir alakası var mı mama içenlere ve kilosu az olanlara erken ek gıdaya başlanıyor dedi
N
Neslihan K.
18 Temmuz 2025 10:51
Bebeklerin bağırsak gelişimi 180 günde tamamlanıyor bu yüzden beklemenizi tavsiye ederim gene tabii ki de sizin kararınız zaten ömrü boyunca yemek yiyecek bence bir ay daha beklese bir problem olmaz

Büşra T.
18 Temmuz 2025 10:52
Bazı doktorlar beş aylık ve 5.30 aylık başlıyorlar ek gıdaya o yüzden merak ettim
N
Neslihan K.
18 Temmuz 2025 10:54
Şu an dört aylığız doktorumuz kontrolde 1 buçuk ay sonra ek gıdaya başlayabileceğimi söyledi ama ben tam 6 ayı bekleyeceğim ama siz beklemeseniz de bir problem olmayabilir 
Z
Zeynep ..
18 Temmuz 2025 11:43
Ben erken başladım 5.ayda öyle çok da vermedim tadımlıktı ama yine de bebeğim kabız oldu o yüzden. Bence dikkatli olun sadece tadını alsın çay kaşığı

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
19 Temmuz 2025 15:01
Ek gıdaya başlama kararı yalnızca motor gelişime değil, bebeğin sindirim sisteminin olgunlaşmasına da bağlıdır. Her bebekte bu gelişim süreci farklıdır. Bağırsaklar genellikle 6. aya doğru ek gıdayı sindirmeye hazır hale gelir. Hekiminizin yönlendirmesi bu nedenle yerinde. Bu süreçte emzirme devam ederken bebeğinizin ek besine hazır olduğunu görmeniz oldukça güzel bir gelişme 🤗