Ek Gıda/süt/beslenme

46 görüntüleme
Aslı

Aslı

12 Nisan 2026 22:00
Merhabalar bebeğim 6 aylık.Ek gıdaya 5. Ayda başladık ve şuan 2 öğün yapıyoruz.sütümü sağarak bekliyorum sabah 8de süt içiyorum sonrasında 3 uyku yapıyor uyku önceleri be sonraları süt teklif ediyordum öğlen 1 öğün ek gıda akşam 1 öğün ek gıda yapıyorum.Doktor beslenme programı oluşturmamı söyledi çok fazla süt vermemem gerektiğini günde 3defa ama 120ml içiyor en fazla 3 kere az gibi geliyor.Bu konuyu nasıl yönetiyorsunuz ?
S

Sümeyra

12 Nisan 2026 22:08
Ana öğün yavaş yavaş artırılır ama 9. Aydan sonra çocuğunuzu en iyi siz ve doktorunuz bilirsiniz ama Bebek pat diye ek gıdaya alışamaz yavaş yavaş 9. Aya Kadar önce anne sütü veya mama sonra ek gıda tadımı olarak ilerlemek gerekiyor Osman hoca da böyle önermişti
M

Meltem C. ..

12 Nisan 2026 22:10
valla bana da az geldi bebeğim 7 aylık ek gıda sonrası uyanık olduğunda hep süt teklif ediyorum ve ne zaman isterse emiyor zaten bu dönemde amaç doymak değil ki sadece tadım ana öğün hala anne sütü ya da mana ben kendime şu kadar emzirmem lazım diye sınır koymuyorum.
Aslı

Aslı

12 Nisan 2026 22:12
Yani evet bana da öyle geliyor aslında, uyandıktan sonra uyuturken her zamana teklif etme en az arada 3 saat olsun dedi.Bebeğim çok kilo alamayan bir bebek o yüzden bol bol içsin istiyorum bende.
S

Sümeyra

12 Nisan 2026 22:14

Aslı

Yani evet bana da öyle geliyor aslında, uyandıktan sonra uyuturken her zamana teklif etme en az arada 3 saat olsun dedi.Bebeğim çok kilo alamayan bir bebek o yüzden bol bol içsin istiyorum bende.

Başka bir doktora götürdünüz mü

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir