Ek Gıda/süt-mama

101 görüntüleme
Aslı

Aslı

14 Nisan 2026 21:17
Merhabalar, 6 aylık bebeğim ek gıda verirken kaç ml mama veriyorsunuz ? Ya da süt? Gün içinde ek gıda vereceğim zaman dilimini ayarlamakta zorlanıyorum.
A

Aslınur H.

14 Nisan 2026 21:26
.
Selin E.

Selin E.

14 Nisan 2026 21:31
Tadım aylarında olduğunuz için verilen mama miktarını azaltmıyorsunuz diye biliyorum. Şu an bizde 6 ay 1 haftayız aynı şekilde mama veriyorum eğer kendisi bitirmezse bırakıyorum. Mama verdikten 1 saat sonra falan katı gıda veriyorum diğer mama saatine kadar ortalarda ayarlamaya çalışıyorum yani
Aslı

Aslı

14 Nisan 2026 21:35

Selin Erçelik

Tadım aylarında olduğunuz için verilen mama miktarını azaltmıyorsunuz diye biliyorum. Şu an bizde 6 ay 1 haftayız aynı şekilde mama veriyorum eğer kendisi bitirmezse bırakıyorum. Mama verdikten 1 saat sonra falan katı gıda veriyorum diğer mama saatine kadar ortalarda ayarlamaya çalışıyorum yani

Yani evet aslında azaltmamalıyım ama doktor 3 saatten aşağoda besleme reflüsü artar dedi ama bebeğim acıkıyormuş gibi geliyor siz bir öğünde kaç ml mama veriyorsunuz mesela ? Kaç öğün?
Selin E.

Selin E.

14 Nisan 2026 21:37

Aslı

Yani evet aslında azaltmamalıyım ama doktor 3 saatten aşağoda besleme reflüsü artar dedi ama bebeğim acıkıyormuş gibi geliyor siz bir öğünde kaç ml mama veriyorsunuz mesela ? Kaç öğün?

150-180 veriyorum duruma göre ama huzursuzlanıp acıktıysa saate bakmadan veriyorum. Bazen 3 saat sonra yemek istiyor. Açıkçası ben şu kadar saatte bir yiyecek gibi ilerlemiyorum istediği kadar veriyorum.
Aslı

Aslı

14 Nisan 2026 21:58
Çok teşekkürler
Selin E.

Selin E.

14 Nisan 2026 22:04
Rica ederim
Nilay Ş.

Nilay Ş.

14 Nisan 2026 22:07

Aslı

benimde bebeğim 6 aylık.. biz tadım olayını geçip direkt yemeye başladık çünkü buna hazırdı ve tadım yapmak açıkçası kızımı kesmedi.. mama olarak 150 ml veriyoruz, zamanlamaya çok takılmıyoruz çünkü değişiyor tamamen keyfi, bugün mesela sebze çorbası verdim yaklaşık 200 ml buldu, aradan 1,5 saat geçti ve acıkmıştı ☺️

Çevremden duyduğum en net cümle şu “yiyen bebekten korkma ve O’na göre hareket et, yemiyorsa zorlama, yemeye devam etmek istiyorsa da engelleme”
Aslı

Aslı

14 Nisan 2026 22:09

Nilay Şentürk

benimde bebeğim 6 aylık.. biz tadım olayını geçip direkt yemeye başladık çünkü buna hazırdı ve tadım yapmak açıkçası kızımı kesmedi.. mama olarak 150 ml veriyoruz, zamanlamaya çok takılmıyoruz çünkü değişiyor tamamen keyfi, bugün mesela sebze çorbası verdim yaklaşık 200 ml buldu, aradan 1,5 saat geçti ve acıkmıştı ☺️

Çevremden duyduğum en net cümle şu “yiyen bebekten korkma ve O’na göre hareket et, yemiyorsa zorlama, yemeye devam etmek istiyorsa da engelleme”

Ayyy ne güzel bebeğiniz iştahlı ise maşallah 😍 çok haklısınız benimki biraz iştahsız bide reflüsü var kusuyor doktorta beslenme aralığını aç dedi ama sanki bebeğim hep açmış gibi geliyor bana her huzursuzlandoüında açmış gibi düşünüyorum 😂 ek gıda ile süt sürecini henüz oturtamadım Malesef
Nilay Ş.

Nilay Ş.

14 Nisan 2026 22:10
Bir de şunu söylemek isterim ki, gerek sosyal medyadan gerekse gittiğimiz çocuk doktorlarının hepsi farklı görüşe sahip ek gıda anlamımda… birinin dediği ötekini tutmuyor gerçekten.. çok yakın bir arkadaşımın söylemi olmuştu hamileyken ve hepte kulağımın ardında duracaktır.. “annelik iç güdüne güven ve onu asla hafife alma” ❤️
Nilay Ş.

Nilay Ş.

14 Nisan 2026 22:14

Aslı

Ayyy ne güzel bebeğiniz iştahlı ise maşallah 😍 çok haklısınız benimki biraz iştahsız bide reflüsü var kusuyor doktorta beslenme aralığını aç dedi ama sanki bebeğim hep açmış gibi geliyor bana her huzursuzlandoüında açmış gibi düşünüyorum 😂 ek gıda ile süt sürecini henüz oturtamadım Malesef

Ben 2 ay kadar emzirebildim sütüm yetersizdi doğduğundan beride mama destekli gittik hep. Doktor gerçekten çok önemliydi evet ama biz bir türlü bunu yakalayamadık açıkçası o sebeple bir kaç doktor gördük hepsi başka şey söylüyor dediğim gibi.. bebeğin seni yönlendirecektir bir şekilde ☺️ hepsini geçtim 0 km insan en nihayetinde bizde zorlanıyoruz çokta yüklenme kendine, düzeni oturacaktır 🍭💃🏻
Aslı

Aslı

14 Nisan 2026 22:18

Nilay Şentürk

Ben 2 ay kadar emzirebildim sütüm yetersizdi doğduğundan beride mama destekli gittik hep. Doktor gerçekten çok önemliydi evet ama biz bir türlü bunu yakalayamadık açıkçası o sebeple bir kaç doktor gördük hepsi başka şey söylüyor dediğim gibi.. bebeğin seni yönlendirecektir bir şekilde ☺️ hepsini geçtim 0 km insan en nihayetinde bizde zorlanıyoruz çokta yüklenme kendine, düzeni oturacaktır 🍭💃🏻

Nilay hanım ne kadar tatlısınız çok teşekkür ederim, gerçekten öyle sıfırdan insan yetiştirmek çok zor,sağlıklı mutlu bebekler olsunlarda yeter bize 🥰 Zaman herşeyin ilacı diyorum çok incesiniz motivasyonunuz için çok teşekkür ediyorum😍❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir