Ek Gıda/emzirme

224 görüntüleme
D

Derya ..

5 Temmuz 2026 20:04
6.5 aylık kızım var. 2 hafta önce ek gıdaya basladık. Gayet güzel iştahlı giditor hatta hep daha fazlasını istiyor ama ben daha fazlasını bagırsaklarını yormamak için vermiyorum. Ne kadar verebilirim günde en fazla? Ve anne sütünü de 2 saatte max 3 saatte bir vermeye devam ediyorum. Arayı açmalı mıyım?
T

Tuğba N.

5 Temmuz 2026 20:14
Bu dönemde tadım yapılır hala ana besin kaynağı anne sütü. Verdiğimiz besinler doyumluk değil. Gayet güzel ilerliyorsunuz. Bebeğinize her koşulda meme teklif etmeyi ihmal etmeyin
s

sslslsl

5 Temmuz 2026 21:02
9. aya kadar anne sutu ana besini olmali

benim bebegimde cok istahliydi doktoruna sordugumda zaten gunde tek ogun ek gida yedigi icin bebek ne kadar yemek isterse yesin birak demisti yemegi onunden almamak ilerisi icin daha iyiymis gercekten

6 ayda 2 saatte bir emzirmeye gerek yok diye biliyorum bu aylarda emme daha cok istege bagli oluyor ne zaman acikirsa gelio emiyo
D

Derya ..

5 Temmuz 2026 21:06
sslslsl
9. aya kadar anne sutu ana besini olmali

benim bebegimde cok istahliydi doktoruna sordugumda zaten gunde tek ogun ek gida yedigi icin bebek ne kadar yemek isterse yesin birak demisti yemegi onunden almamak ilerisi icin daha iyiymis gercekten

6 ayda 2 saatte bir emzirmeye gerek yok diye biliyorum bu aylarda emme daha cok istege bagli oluyor ne zaman acikirsa gelio emiyo
Bizim de tek öğündü. Dr umuz iki veya üç öğün yap az az ver dedi. Hava da cok sıcak aşırı terlediği için sıvı kaybı da olmasın diye sık sık emziriyorum açıkçası
s

sslslsl

5 Temmuz 2026 21:36
Derya
Bizim de tek öğündü. Dr umuz iki veya üç öğün yap az az ver dedi. Hava da cok sıcak aşırı terlediği için sıvı kaybı da olmasın diye sık sık emziriyorum açıkçası
tabii her bebek farkli dokturunuz en uygun tavsiyeyi vermistir
Afranur K.

Afranur K.

5 Temmuz 2026 23:32
Tadımları yaptıktan sonra biz de hızlıca öğün düzenine geçtik ama dediğiniz gibi miktara dikkat etmek kaydı ile. Yanlış hatırlamıyorsam eğer 1 tatlı kaşığı ile 1 yemek kaşığı arasında bir miktar veriyordum ben 6-7 aylık dönem arasında. Bu miktarı da 2 haftada bir kızım talep ettikçe yavaş yavaş arttırdım. Şu an 9 aylık bir çay bardağına yakın tüketim yapabiliyor ama dalgalı bir durum tabi ki beslenme düzeni. Bazen 1 yemek kaşığı bazen de 1 çay bardağı kadar yiyor diyebilirim.

Bu arada kızım emmeyi çok seviyor, bundan dolayı 1 yaşına kadar makas açtı doktorumuz. Ana beslenmeye 1 yaşına kadar geçmeye çalış ama kızın talep ediyorsa emebilir bundan 9. At geldi geri dur diye bir kural yok dedi.

1 yaşından sonra ana yemek öne emzirme geriye düşebilir, zaten bebek kendisi da talebi o yönde yapıyor dedi.

8. Ayın içindeyken ciddi manada sık emiyorduk mesela biz 9. Aya girdikten sonra emmenin yetmediğini kızım da hissetmeye başladı eğer düzenli bir kahvaltı yapmazsa ya da öğlen yemeği/akşam yemeği yemezse memeye dadanıyor ama aç kalıyor. Gece boyu emmek için uyanıyor, uyku kalitesi düşüyor. Ama güzel yemek yediği gün daha güzel uyuyor. Katı besinin dıyuruculığunu siz de farkediyorsunuz böylece. Bundan dolayı içiniz rahat olsun bol bol emzirin yaz sıcağında susuz kalmasın yavrunuz 🫶🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir