Ek Gıdadan Korkan Anne

193 görüntüleme
A

Alev B.

22 Temmuz 2025 21:46
Merhaba Kızım 9 buçuk aylık 6.ayda tadımlara başladık 7. aydan itibaren ek gıdaya geçiş yaptık.Fakat hala pütürlü yiyecek veremiyorum, gün içinde blend ettiğim sebze çorbasını (patates,havuç,kabak,soğan,ilik suyu basen kıyma )veriyorum ve irmikli meyve muhallebisi ( meyveleri rendeliyorum) gün içinde formül mamaya devam ediyorum sabah ve gece uyumadan önce.Çorba olarak da diğer çorbaları sevmediği için hep aynı çorbayı yapıyorum :( Sütüm doğumdan beri yok.Asla cesaret edip biraz katı herhangi bir şey veremiyorum,ya boğazında kalırsa diye korkuyorum ama bu şekilde de devam etmek istemiyorum çünkü ne yutma ne çiğneme refleksi oluşmayacak ve eminim ki daha farklı zararları da vardır.Çevremdeki herkesten çok tepki alıyorum,kızım için de çok üzülüyorum ama be yaparsam yapayım bu korkuyu aşamıyorum.Benim gibi olanlar veya bana öneride bulunabilecek birileri varsa lütfen yardımcı olsun,teşekkür ederim.
Esra D.

Esra D.

22 Temmuz 2025 21:49
Çiğneme yutma ve öğürme refleksleri zamanla gelişiyor hala geç değil ufak ufak vermeye başlasanız inanın içiniz rahar edicek sizinde. Öksürmesi öğürmesi çoğu zaman kötüye işaret etmiyor.
Ş

Şule Y.

22 Temmuz 2025 21:54
Yanınızda birisi varken verin isterseniz en azından güç alırsınız belki , bende korkuyordum mesela yumuşak şeylerle başlayın şeftslı kayısı ufak bi parça elinizle verin onlar damağıyla zaten eziyorlar. Yutamayacakları şeyleri de öğürerek çıkarıyorlar. Korkmayın
A

Alev B.

22 Temmuz 2025 21:54
Eminim öyledir Esra hanım,hatta öğürme doğal daha iyi olur korkmayın diyorlar ama yapamıyorum.Kızım grip şuan, bu akşam bile normal meyveli muhallebi yerken öksürük tuttu,ne yapacağımı bilemedim,öldüm öldüm dirildim.muhallebiyi kenara koyup formül mama verdim.meyve boğazına mı takıldı,sadece öksürük müydü asla bilmiyorum ama yapamıyorum işte
E

Efsun Ö.

22 Temmuz 2025 21:56
Ben de sizin gibiydim . Nerdeyse her şeyi yoğurt kıvamında veriyordum. Uzun zaman ek gıda reddi de yaptı meyve hariç pek bir şey yemez oldu. Bir gün bebeğim arkamı döndüğümde masadaki ekmeği ısıra ısıra yemeye başladı. Korkup elinden aldım ağladı baktım bıraktım izledim ve yarım avuçluk ekmeği iştahla ısırarak yedi. O an artık onun bir şeyleri eliyle alıp yemek istediğini ve benim bunu durmadan körelttiğimi fark ettim . Havucu kabağı fasulyeyi yemediği ne varsa hepsini haşlayıp önüne koydukça yedi. Benim en büyük hatam çok korkak olmamdı. Bebeğim bu süreçte zayıfladı ek gıda karşı inanılmaz direnci vardı sadece emmeye başlamıştı taa ki o sabaha kadar. Korkmadan verin bebeğiniz zannettiğinizden daha çabuk adapte oluyorlar.
A

Alev B.

22 Temmuz 2025 21:56
Onu da denedim Şule hanım,arkadaşlar yanımdayken pankek yedirmeye çalıştık,beni cesaretlendirmeye çalışıyorlardı ama o zaman bile öğürüp kötüleşince bıraktık hemen.gercekten öyle böyle değil çok korkuyorum
A

Alev B.

22 Temmuz 2025 21:59
Ne şanslıymışsınız Efsun hanım,umarım bu korkumu bir gün aşabilirim
Esra D.

Esra D.

22 Temmuz 2025 22:01
Kızım 4-5 aylıkken daha ek gıda başlamamışken taze soğan veriyordum eline diş sancısına iyi gelir demişlerdi. Daha o zaman bile soğanı damağında eziyordu. Eviniz hastaneye yakın mı veya sağlıkçı olan bi arkadaşınız varsa yanınzda olsa o şekilde belki daha rahat denersiniz. Bi şekilde aşmanız gerekicek çnkü bu meseleyi, hastaneye yakın bi konumda arabada veya bilemedim bankta fln yedirseniz belki psikolojik olarak daha mı rahat edersiniz acaba.
A

Alev B.

22 Temmuz 2025 22:05
Aslında hastaneye yakınım,öneriniz de güzel neden olmasın Esra hanım,bunu not ediyorum.Ayrıca sadece yemek yedirmesi için bir bakıcıyla mı görüşsem diye düşünmeye başladım,en azından başlarda işi bilen,cesur biri olur yedirir.kızım alışır sonrasında ben de cesaret gösterebilirim,bu saçma bir düşünce mi bilmiyorum ama her yolu deneyeceğim galiba
Esra D.

Esra D.

7 Ağustos 2025 08:03
Merhaba alev hnm mesajınızı şimdi gördüm evet bence çok mantıklı, bi akrabanız eşiniz dostunz siz yokken yemek tadım işini halletse süper olur. Eğer içiniz rahat ederse tabi. Ayrıca şuan ne durumdasınız acaba ilerleme katedebildinz mi merak ettim.
A

Alev B.

7 Ağustos 2025 08:07
Merhaba Esra hanım,değişiklik yok maalesef.Hastane konusunda da ilerleme kaydedemedim :(
Esra D.

Esra D.

7 Ağustos 2025 08:13
Nerede ikamet ediyorsunuz acaba. Aynı şehirde olsak seve seve yardımcı olmak isterdim. Var mı yakınınzda akrabanız arkadaşınz onlarla ilerleseniz.
T

Tuğba A. B. ..

7 Ağustos 2025 10:08
Direkt olarak buyuk parçalarla başlamayın blend etmeden sadece çatalla ezerek hafif puturlu bıraktığınız Havuç Kabak gibi sebzelerle başlayın. Ben kızım daha 5.5 aylıkken hiç pure yapmadan direkt böyle başladım ve 3. Gün cok rahat yutmaya başladı. Isterseniz soğuk algınlığı geçince başlayın çocuğun burnu tikaliysa yutmasi da zorlasacaktir. Küçük küçük kaşığın ucuyla verin inanın sandığınız kadar zayıf değiller cok rahat yutabiliyorlar. Hatta gecen gun kızımın kakasinda serçe parmağın tırnağı kadar domates çıktı farketmeden bütün yutmuş. 6 aylık bebek yapabiliyorsa sizinki cok daha rahat yapar bir yerden başlamanız gerek artık
İ

İpek

8 Ağustos 2025 09:57
Kasik kullanmayin bence parmaginizin ucuyla emerek yesin veya suzgecli emzikler var icine besin koyuyorsunuz eme eme yiyebilir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir