Ek Gıdada Tatlı ve Paketli Gıda Sorunu
124 görüntüleme
A
Alya
15 Şubat 2026 23:31
Kızım daha 9 aylık çevremdekiler uyarmama rağmen sürekli tatlı paketli gıdalardan yedirmeye çalışıyorlar bunların gözünü korkutacak bir şey yapmalıyım 9. Ay da kan tahlili alacaklar şeker değeri yüksek çıktı demeyi düşünüyorum başka önerisi olan var mı?

Ebru K. ..
15 Şubat 2026 23:33
Ah şu annelerin ızdırabı😂
Ş
Şule G.
15 Şubat 2026 23:34
Doğrudan doktor önermiyor o yüzden tatlı ve paketli gıda vermiyorum diyebilirsiniz. Ama tabi laftan pek anlamıyorlarsa yapacak bişey yok

Ebru K. ..
15 Şubat 2026 23:36
İnsülin direnci başlangıcı gibi bir şey dedi doktor sınırdaymışız Eğer bir gram şekerli bir şey yerse ömür boyu hastanelik olur." Daha etkili bence diye düşünüyorum 😂☺️
A
Alya
15 Şubat 2026 23:36
@Şule kızarak tepki göstererek söylüyorum bu sefer görmez tarafımdan vermeye çalılıyorlar ya üstü kirleniyor ya ağzı farkediyorum
A
Alya
15 Şubat 2026 23:38
@Ebru evet çok mantıklı 😬 Daha öncede benden başka kimse yedirmesin demiştim yemek zamanı çocuğu kucaklarından indirmiyorlar
Ş
Şule G.
15 Şubat 2026 23:38
Anlıyorum sizi o zman sizin söylediğiniz şey sonrası belki vicdanen rahatsız olup vermezler gizli saklı
Ş
Şeyma O.
15 Şubat 2026 23:44
O kadar iyi anlıyorum ki ben kızdıkça karşımda 8 aylık kızıma çikolata yediriyolar deden var kimse karışamaz vs. diyerek. Bende sizin düşündüğünüz gibi bir şeyler söylemeyi düşünüyorum yoksa bu durum değişmez

Ebru K. ..
15 Şubat 2026 23:44
Bence net olsun ya o çizgiyi siz cizmeseniz yumuşak olursanız hep yapıyorlar 1 kere söyleyin bence açık ve net şekilde bırakın hani onların kalbi kırılaçak küseçekler diye bir annenin sözü dışardan askıda kalmaz bu bu gün farklı bir konu olur ilerleyen zamanlarda aklı yettiği zaman kimden destek alacağını bilir bebeğiniz ve sizin sözünüzün bir anlama kalmaz

Betül ..
15 Şubat 2026 23:45
Aaaa 🤣 benim kayınbabam 4 aylıkken gizlice çikolata vermiş ağzına 🤣🤣🤣 mesela kakao ya ve birden çok şeye alerjisi var herkes kendi borusunu öttürme derdinde……..Deliriyorum
A
Arzu.G
15 Şubat 2026 23:45
Bunu benden başkasının da düşünmüş olması aşırı mutlu etti 😁 deneyin fayda görürseniz ben de kullanayim
A
Alya
15 Şubat 2026 23:48
Sadece bizimkiler böyle diyordum meğerse bir çok kişinin sorunu buymuş benim kayınbabamda çikolata aldım ben ona diye gelir ama ben elinden alırım kızım yedirelim der hayır derim sonra kaynanama azıcık versek bir şey olmaz demi diye destek arar

İlsu O. K.
15 Şubat 2026 23:50
Merhaba; ileri ki dönemde çocuk olmasına rağmen diyabet hastası olma riskinin ne kadar yükseldiğinden bahsedebilirsiniz belki ki zaten muhtemelen kreşe başlasa ya da anaokulu bu çocuklar illa ki deniyor yiyor yani. Bebeğe bakım veren kişiler dışında herkese katı olmanız sınır çizmeniz sizin ve bebeğiniz için en doğru ve sağlıklı yol olur. Elbette göz korkutabilirsiniz ama bunun çözüm olmadığını sizin bebeğinizi büyütürken sınırlarınızı ve kurallarınızı ihlal etmelerinin doğru olmadığını sizde biliyorsunuz ❤ Bunun en katı yolu bebeğinizin sağlığı ile oynayıp sizin anne olarak sınırlarınızı bozmak isteyenlerle bebeğinizi aynı ortama getirmemek olur malesef zor bir durum.

Betül ..
15 Şubat 2026 23:51
Sadece bizimkiler böyle diyordum meğerse bir çok kişinin sorunu buymuş benim kayınbabamda çikolata aldım ben ona diye gelir ama ben elinden alırım kızım yedirelim der hayır derim sonra kaynanama azıcık versek bir şey olmaz demi diye destek arar