Ek Gıdada Meyveleri Nasıl Veriyorsunuz?
120 görüntüleme

Elif İ. D.
6 Temmuz 2025 12:44
Merhaba,
Ek gıdada sebzeleri bitirdik tadım aşamasında. Meyvelere geçeceğiz ama haşlayacak mıyım sadece rende ile püre mi yapmayacağım bilemiyorum sizler nasıl yaptınız nasıl ilerlediniz fikir verebilecek var mı?
Ek gıdada sebzeleri bitirdik tadım aşamasında. Meyvelere geçeceğiz ama haşlayacak mıyım sadece rende ile püre mi yapmayacağım bilemiyorum sizler nasıl yaptınız nasıl ilerlediniz fikir verebilecek var mı?

Münevver K.
6 Temmuz 2025 12:53
Merhaba ben hiç bir meyveyi haşlamadım elmayı armutu rendeledim kavun karpuz muz kayısı gibi meyveleri de meyve süzgeçi ile veriyorum

Elif İ. D.
6 Temmuz 2025 12:54
Biz şu an 5ay 6günlüğüz mama ve anne sütü ile besleniyoruz karpuz bu ayda verebilir miyim acaba? Doktorum 6 meyve ile başlamamı söyledi karpuz demesi hiç ama
B
Buşra E.
6 Temmuz 2025 12:58
Ben ilk muz ve elma ile başlamıştım kış dönemi başka meyvede yoktu çünkü. muzu sadece çatalla ezerek, elmayı sert olduğu için buharda haşlayıp yine çatalla ezerek verdim. Çiğ şekilde cam rendede yeteri kadar ezilmiyor çünkü uzun lifler kalıyor o da yutmasını zorlaştırıyor. Buharda haşlayıp ezmek daha mantıklı rahat yiyebilmesi açısından. Oğlum şuan 10 aylık şeftali elma armut gibi sert ve lifli yapıdaki meyveleri hala haşlayıp ezip veriyorum yada cam rendeden geçip yaptığım muhallebiye katıyorum onuda çok az pişiriyorum. çünkü gaz yaptığınıda fark ettim çiğ şekilde yedirdiğim zaman. Muzu kayısıyı yaban mersini böğürtlen gibi meyveleri şuan taze şekilde boyutunu ayarlayıp yediriyorum. Karpuz ve kavun ishal yapabilen meyvelermiş o yüzden çok çok minik miktarda tattırabilirsiniz.

Münevver K.
6 Temmuz 2025 14:06
Karpuzun altıncı aydan itibaren verebilirsiniz demişti bana da doktorum çünkü alerjen bir etkisi yok sindirimi de kolay bir meyve
S
Semanur Ş.
6 Temmuz 2025 14:14
Ben çoğunlukla ya cam rendeden ya da çatalla ezdim verdim sadece meyve püresi yapacağım zaman meyveleri haşladım şuan 7 buçuk aylık daha yeni şeftaliyi cam rendeden geçirip verdim
R
Rabia C. ..
6 Temmuz 2025 15:33
Armut elma kayisi gibi meyveleri haşlayabilirsiniz. Dikkat edin tadları cok eşki olmasin bebekte reflu yapabilir