Ek Gıdada Kabızlık
106 görüntüleme
Ş
Şerife B. B.
28 Mart 2026 00:09
Bebeğim 8 ay 26 günlük. Ek gıda süreci dengesiz ama anne sütü iyi içiyor, su içiyor, gıdalarında lif ve sıvı dengesine dikkat ettiğim halde bazen iki günde bir bazen günde birkaç kere bir avuç kadar patates püresi kıvamında kaka yapıyor ve bunları yaparken ıkınıp ağlıyor. Ne yapabilirim düzeltmek için?

Afranur K.
28 Mart 2026 00:34
Sıklıkla 9. Aya kadar olan süreçte bebeğin yemesi gerekenden fazla yedirilmesini sebep olarak söylüyor doktorlar. 9. Aya kadar hala tadım dönemi olduğu için bebeğinize tadımlık değil de doyumluk verdiğiniz için ve bağırsak sistemi bu durumu tolere edemedi için kabızlık meydana geliyormuş.
Siz 9. Aya çok yaklaşmışsınız, artık doyumluk deneme de girmek üzerdesiniz ama isterseniz bu miktar konusunu detaylı araştırın.
Bunun dışında da Osman bey, kayısı/armut pürelerini öneriyor.
takip ettiğim bir doktor da chia tohumunu 1 gece ıslattıktan sonra omleti/püresi yediği gıdalara ekleyerek sindirimi düzenlemeyi öneriyor.
https://www.instagram.com/reel/DI1sjnOo7pV/?igsh=cGR1Mzl3ZW0ydGQ2
Siz 9. Aya çok yaklaşmışsınız, artık doyumluk deneme de girmek üzerdesiniz ama isterseniz bu miktar konusunu detaylı araştırın.
Bunun dışında da Osman bey, kayısı/armut pürelerini öneriyor.
takip ettiğim bir doktor da chia tohumunu 1 gece ıslattıktan sonra omleti/püresi yediği gıdalara ekleyerek sindirimi düzenlemeyi öneriyor.
https://www.instagram.com/reel/DI1sjnOo7pV/?igsh=cGR1Mzl3ZW0ydGQ2
A
Ayda
29 Mart 2026 15:12
patates püresi kıvamında ki kaka için çocuğa kabız diyemeyiz ki
Ş
Şerife B. B.
29 Mart 2026 15:19
Çok teşekkür ederim 😌
E
Ebru K.
29 Mart 2026 15:19
Ş
Şerife B. B.
29 Mart 2026 15:20
A
Ayda
29 Mart 2026 15:22
Bebeğin ıkınırken ağladığını söylüyor dolayısıyla durumu rahatlatmak gerekir maalesef kabızlık söz konusu bizde aynı durumu yaşadık katı gıdayı biraz azaltıp düzenli olarak lif ağırlıklı kabak ıspanak etik ve armut püresi çok fayda sağladı buna ek olarak su tüketimini biraz artırabilirsiniz eğer irmik pirinç unu gibi bebeğe besin değeri açısından bir şey katmayan gıdalar kullanıyorsanız ara verebilirsiniz. Eğer doktorunuz uygun görürse de bunlar dışında belki ilaç başlayabilir sevgiler
A
Ayda
29 Mart 2026 15:23
Ikınarak ağlayarak yapıyor ama
E
Ebru K.
29 Mart 2026 15:29
Çok teşekkür ederim 😌
Ş
Şerife B. B.
29 Mart 2026 15:37
Ben doktora götürdüğümde doktor bana kakasının kıvamını sormuştu ve anlattığımda bana şunu söylemişti evet bebeğiniz kabız bizim amacımız beneğin kakasını patates püresi kıvamına getirmek şu anda demişti 🙈
Yükleniyor...