Ek Gıdada Kabızlık
87 görüntüleme
A
Aleyna K.
8 Ağustos 2025 09:20
Hocam ek gıdaya 6. Ayda tadımla basladık yaklasık 1 ay sadece tadımla gecti . Şimdi sabah kahvaltı ve ara ögün meyve seklinde 10 gündür devam ediyoruz . Ancak 2 haftadır kabızlık problemimiz var . 3-4 günde bir kaka yapıyor , yapısı yumusak ama ıkınıyor . Bugünse aşırı ıkınarak kaka yaptı aşırı sert bir kakaydı beze bile bulasmadı . Kaka yapmayalı 4 gün oldugu için 1 saat önce 6 damla probiyotik verdim ve masaj yapmıstım . Kabız olmaması için nasıl devam etmeliyim yardımcı olursanız cok sevinirim .
Ö
Özlem Y. ..
8 Ağustos 2025 10:16
Ek gida surecinde kabızlık genelde oluyor biz de yasamistik. Sıvı tuketimini artirin, yoğurt iyi oluyor bir de biz karnına masaj yapiyorduk faydasıni görmüştük.
A
Aleyna K.
8 Ağustos 2025 11:51
Tesekkür ederim

Fadile B.
8 Ağustos 2025 13:07
Ek gıdasına zeytinyağı koyun ve her beslenmeden önce mama veya süt içsin ek gıda kapanış olarak da mama veya süt havalar sıcak 30 ml su da verebilirsin biberon yoksa 3 tatlı kaşığı da olur daha rahat yapacak böyle
A
Aleyna K.
8 Ağustos 2025 19:05
Su veriyorum pipetli bardagıyla içiyor her yemekten sonra
G
Gülizar T. ..
9 Ağustos 2025 09:20
Ne kadar su veriyorsunuz su miktarını arttırabilirsiniz lifli gıdalardan zengin beslenebilirsiniz bide mor erik kaynatıp posa kısmını azıcık suyu ile karıştırıp bebeğinize verin kabızlık sorununu gerçekten çözüyor
A
Aleyna K.
11 Ağustos 2025 04:55
Teşekkür ederim deneyecegim 🌸

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
11 Ağustos 2025 07:10
Anne sütü veya mama alımını azaltmayın, ek gıda ile birlikte su da sunabilirsiniz. Her yediği besinden sonra, hem ağzını temizlemek hem de kabızlığı önlemeye yardımcı olmak için yaklaşık 1 yemek kaşığı su vermeniz hem sizin için hem de bebeğinizin tolere edebilmesini sağlar💐
Ş
Şerife O. ..
11 Ağustos 2025 07:38
Ben verdigim sebzelere genelde zeytin yağı ekliyorum bir de her öğünden sonra mutlaka su veriyorum