Ek Gıdada Alerji Sebepli mi Kusması?
472 görüntüleme
M
Melisa ..
19 Haziran 2026 16:34
Merhaba bebeğimde egzama vardı doktorumuz 5. Ayda tadımlara 3 gün kuralımıle baslamamızı söyledi .
3 gün yogurt
3 gün yumurta şeklınde ılerliyorum ama bebeğim ek gıda tadımından sonra degıl de mama yedıkten sonra çok hafıf sekılde (fışkırır değil) kusma oldu. Farklı bir belırtımizde olmadı. Bi kusmamız yukurta tadımının ılk gunu 2 3 saat sonra (mama yedıkten sonra)
Diğer kusmamız ıse henuz tadım yapmamıştık ıııncı günü, yine mamadan sonra. Asıl sorum şu alerjıdeki kusma nasıl ayırt edılır?
3 gün yogurt
3 gün yumurta şeklınde ılerliyorum ama bebeğim ek gıda tadımından sonra degıl de mama yedıkten sonra çok hafıf sekılde (fışkırır değil) kusma oldu. Farklı bir belırtımizde olmadı. Bi kusmamız yukurta tadımının ılk gunu 2 3 saat sonra (mama yedıkten sonra)
Diğer kusmamız ıse henuz tadım yapmamıştık ıııncı günü, yine mamadan sonra. Asıl sorum şu alerjıdeki kusma nasıl ayırt edılır?
C
Cennet ..
19 Haziran 2026 17:39
Alerji ve kusma farklı şeyler. Eğer kusmaya ek bir belirtiniz yoksa alerji denilemez. Ek gıda ve mama yakın saatlerde verilmişse hazmedememiş olabilir. Birkaç gün ara verin sonra tekrar deneyin.

Begüm A.
19 Haziran 2026 18:29
Alerji değil gibi bence de benim bebeğimin süt ürünlerine ve yumurtaya alerjisi vardı ve ek gıdaya ilk başladığımda sebze meyve verdim onları dahi çıkarıyordu ama şükür alerjisi bitti şu an kusma da yok denecek kadar az süt ürünleri ve yumurta vermeme rağmen sindirim sistemi alışması gerekiyor sanırım ara vererek denemeye devam edin
M
Melisa ..
20 Haziran 2026 09:55
Alerji ve kusma farklı şeyler. Eğer kusmaya ek bir belirtiniz yoksa alerji denilemez. Ek gıda ve mama yakın saatlerde verilmişse hazmedememiş olabilir. Birkaç gün ara verin sonra tekrar deneyin.
F
F.
20 Haziran 2026 09:56
Kusmanın ardında halsizlik uyku hali oluyor mu
M
Melisa ..
20 Haziran 2026 10:00
Kusmanın ardında halsizlik uyku hali oluyor mu
Yükleniyor...