Ek Gıda Yutmama

123 görüntüleme
H

Hatice U.

19 Aralık 2025 05:30
Merhaba arkadaşlar,

Bebeğim 7. ayına yeni girdi ve ek gıdaya geçiş sürecinde büyük zorluklar yaşıyoruz. Ağzına verdiğim her kaşığı diliyle dışarı çıkarıyor. Püre şeklinde, çatalla ezerek ve hafif sulu olarak denedim, ancak durum hep aynı.

Tadımları bile diliyle dışarı çıkarıyor ve bir çok tadı denedim. Bu durum beni gerçekten endişelendiriyor.
C

Cigdem K.

19 Aralık 2025 06:36
Benim de kizim 8 aylik olacakbi hafta sonra.tatli seyleri sevuyor muz gibi. Muzlu yogurt falan cok seviyor, ancak yemekleri yutmuyor cogunlukla. Yuzunu kiristiriyor falan.
K

Kübra A. ..

19 Aralık 2025 20:57
8 aylık bebeğimde aynı durumda yemiyorzar zor bir kaşık ağzına sokuyorum onu da diliyle tekrar çıkarıyor nasıl alışacak gerçekten anlayamıyorum 🥺
M

Mrv D.

20 Aralık 2025 18:38
Benimki de 10 aylik öncedenyiyordu simdi herseyi diliyle geri cikariyir. Önce dudağına degdiriyor tatliysa muz gibi vs aciyor agzini diger seyleri oyunla verdimmi farkedince cikariyir ne yapcagimi ne yedircegimi hic bilmiyorum yumurta hic yemiyor
M

Merve D.

20 Aralık 2025 19:04
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 5 aylıkken ek gıda tadıma başladık. 6 ay 10 günlük ama kaşığa asla ağzını açmıyor. Bir şekilde yedirdiğimi de diliyle itiyor. Ne yapayım şaşırdım
S

Sema K. ..

21 Aralık 2025 05:44
Dilinin üzerine vermeyi deneyin o şekilde yiyebilir, bı de bazı ürünleri değişik formlarda verin. mesela bizimki metal kaşığa ağzını açıyor ama mama kaşıgina açmıyor.
S

Sema K. ..

21 Aralık 2025 05:46
Normalde yoğurda meyve karıştırıyorum yemiyor ama bebek bisküvisi karıştırınca yiyor, yumurayi haşlama yemiyor irmikli muhallebi yaparken icine yumurta sarısıkouar pisiirsem ,sonrasındaavakodo ve labne karıştırınca yiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir