Ek Gıda Yumurta Sarısı
188 görüntüleme
E
Esra A. ..
4 Şubat 2026 00:50
Bebeğim 6 ay 21 günlük yumurta sarısını 3 gün kuralıyla denedim bir sıkıntı yoktu sonrasında sabah kahvaltlarında yavaş yavaş vermeye başladım 1 hafta 10 gün sonra yumurtanın sarısını yedikten sonra kustu ara verdim tekrar başladım tekrar kustu başka bir belirti yok alerji midir ne yapmalıyım böyle durum yaşayan var mı test yaptırmalıyım hocam
@Osman Gönülal
@Osman Gönülal
A
Arzu.G
4 Şubat 2026 00:54
Yumurta sarısınin ağızda bıraktığı histen de kaynaklı olabilir bizde öyle olmuştu.haslanmis özellikle yutması zor oluyor
E
Esra A. ..
4 Şubat 2026 00:56
Yumurta sarısınin ağızda bıraktığı histen de kaynaklı olabilir bizde öyle olmuştu.haslanmis özellikle yutması zor oluyor
A
Arzu.G
4 Şubat 2026 00:58
Aslında alerji belirtisi değil ağzına alır almaz kusması muhtemelen sadece reddediyor.bir süre ara verin unutturun sonra farklı sekillerde tekrar deneyin .beyazını yiyor ama dimi
A
Arzu.G
4 Şubat 2026 00:58
Ben irmikle verdim çok uzun süre tadını bastırıyor sanırım deneyin isterseniz
E
Esra A. ..
4 Şubat 2026 01:00
Ben irmikle verdim çok uzun süre tadını bastırıyor sanırım deneyin isterseniz
A
Arzu.G
4 Şubat 2026 01:03
Beyazını zararlı diye tedirginseniz korkmayın artık doktorlar 9.aya kadar beklemeye gerek olmadığını düşünüyor.sebze meyve tadimlariniz bittiyse yumurtayı bütün olarak verebilirsiniz hem belki daha kolay yer.ben 6.ayda verdim .bilirsiniz zaten bal tek yasaklı besin artık doktorlara gore
A
Arzu.G
4 Şubat 2026 01:04
İnşallah alerjisi yoktur da severek yer yumurta önemli :)
E
Esra A. ..
4 Şubat 2026 01:06
İnşallah alerjisi yoktur da severek yer yumurta önemli :)
A
Arzu.G
4 Şubat 2026 01:07
Hiç endişe etmeyin daha cooook uzun yolunuz olabildigince fazla besini tatsin yeterli 9aya kadar 🌸
E
Esra A. ..
4 Şubat 2026 01:08
Hiç endişe etmeyin daha cooook uzun yolunuz olabildigince fazla besini tatsin yeterli 9aya kadar 🌸
Ö
Özge T.
4 Şubat 2026 02:17
Kızarıklık vs olmuş muydu yüzünde veya cildinde? Benim oğlum da yoğurt yediğinde bir şey olmamıştı sonraki yemelerinde inanılmaz kustu. 4-5 hafta ara verdik yine kustu alerji testi oldu. Zorlamayın siz de isterseniz doktora danışın, yanında yediriliyor öyle de denenebilir
F
Fidan N. P.
4 Şubat 2026 02:49
Yumurta alerji durumunda solunumda ciddi belirti olur diye biliyorum. Ben de böyle bir durumda suphelenmistim, doktorumuzun ilk sorusu nefes alış verisinde bir problem olup olmadığıydı. Muhtemelen bebeğiniz yumurtanın tadını sevmiyor benim kızım gibi:) ben irmikle yumurta sarisini pişirip, içine zeytinyağı ve labne ilave ediyorum. Öyle biraz daha yiyebiliyor. Bazen de bir iki damla pekmez koyuyorum, tabi ki günü gününü tutmuyor
E
Esra A. ..
4 Şubat 2026 04:12
Kızarıklık vs olmuş muydu yüzünde veya cildinde? Benim oğlum da yoğurt yediğinde bir şey olmamıştı sonraki yemelerinde inanılmaz kustu. 4-5 hafta ara verdik yine kustu alerji testi oldu. Zorlamayın siz de isterseniz doktora danışın, yanında yediriliyor öyle de denenebilir
E
Esra A. ..
4 Şubat 2026 04:18
Yumurta alerji durumunda solunumda ciddi belirti olur diye biliyorum. Ben de böyle bir durumda suphelenmistim, doktorumuzun ilk sorusu nefes alış verisinde bir problem olup olmadığıydı. Muhtemelen bebeğiniz yumurtanın tadını sevmiyor benim kızım gibi:) ben irmikle yumurta sarisini pişirip, içine zeytinyağı ve labne ilave ediyorum. Öyle biraz daha yiyebiliyor. Bazen de bir iki damla pekmez koyuyorum, tabi ki günü gününü tutmuyor
Ç
Çağla K.
4 Şubat 2026 04:58
Tadım zamanı benim bebeğimde sadece kusuyordu bende alerji olduğunu düşündüm kusmak dışında başka belirti olmadığı için beklemeye karar verdim 8 aylık olduktan sonra yemeye başladı şuan 11 aylık çok şükür yiyor kusma durumu ortadan kalktı
E
Esra A. ..
4 Şubat 2026 07:50
Tadım zamanı benim bebeğimde sadece kusuyordu bende alerji olduğunu düşündüm kusmak dışında başka belirti olmadığı için beklemeye karar verdim 8 aylık olduktan sonra yemeye başladı şuan 11 aylık çok şükür yiyor kusma durumu ortadan kalktı
Ç
Çağla K.
4 Şubat 2026 08:16
Çok sevindim inşşşllah benim bebeğimde öyle olur eşimde aynı şeyi diyor bekleyelim 8 aylıkken falan tekrar deneriz olursa test yaptırırız şimdi çocuğun canını yakmayalım diyor çok kararsız kaldım
H
Hilal
4 Şubat 2026 08:20
Benim de sizde olduğu gibi olmuştu başlarda bir şey yokken sonradan sorun çıktı, yumurta yedikten 2 ya da 3 saat sonra şiddetli bir şekilde kusmaya başlamıştı 2 kere oldu aynı şey, kan testinde alerji çıkmadı ama doktorumuz hikayeniz alerji ile uyumlu, 3 ay diyet yapacaksınız dedi, sonra hastane ortamında denenecek sanırım