Ek Gıda Yoğurt

84 görüntüleme
G

Gülnihal G.

23 Haziran 2025 09:59
Bebeğim 5 ay 28 günlük doktorumuzun önerisiyle yoğurt ile tadımlara başladık ama yoğurt sonrası aşırı huysuzluk/ sık kaka/ hafif kusma görünüyor. Günlük süt ve activia ile yoğurt mayaladım. Bu bir alerji mi intolerans mı? Kilo alımı bu ay alt sınıra yakın dedi dr ve günde 1 öğün 3 gün kuralıyla katı gıda sunmam gerektiğini söyledi. Yoğurda ara verip sebzelere mi geçmeliyim?
S

Semanur Ş.

23 Haziran 2025 10:04
Evet ara verip öyle yapabilirsiniz bizim de aynı şekil bezelyeye olmuştu baya rahatsız etmişti kestim 2 hafta sonra tekrar verdim diğer sebzelerle karıştırıp ondada aynısı oldu
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

23 Haziran 2025 10:04
Yoğurt sonrası sık kaka huzursuzluk ve kusma gibi belirtiler süt ürünlerine karşı bir intolerans veya alerji belirtisi olabilir. Bu yaş için ev yoğurdu mümkünse pastörize sütle ve sade maya ile hazırlanmalı.Şu an için yoğurda kısa bir ara verip, sebzelerle devam etmek daha iyi olaacaktır. Bu süreçte 3 gün kuralını uygulayıp tek tek besinleri denemeniz hem toleransı gözlemlemek hem de olası alerjiyi fark etmek adına kıymetli olur 🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir