Ek Gıda Yiyince Kusma
65 görüntüleme
F
Fatma N. T.
22 Nisan 2026 10:59
Bebeğim 7 aylık ek gıda yemek istemiyor verdiğim her şey sonucunda kusuyor sadece biberonla beslenmek istiyor anne sütü ve mama alıyor. Kaşık reddi oluyor ne yapmalıyım ve verdiğim ek gıdaları iyice pürüzsüz mü yapmalıyım

Göktenur B.
22 Nisan 2026 11:23
Bu aylarda pürüzsüz yapmak lazım bence alıştıkça çiğneme refleksi geliştikçe taneli veya daha pütürlü verilebilir kusma nedeni reflü olabilir mi acaba kendi kardeşimden biliyorum oda bebeken bu aylarda reflüden dolayı bişey yemez kusardı birde belki kendi yemek isteyebilir önüne koyduğunuzda kendi oynayıp yer belki daha küçük ama anne sütü ve mama alıyor onun ana öğünü zaten bunlar ara öğün ek gıda olduğu için zamanla alışır bence
F
Fatma N. T.
22 Nisan 2026 11:41
1 2 aylıkken reflü var denilmişti ondan kaynaklı mi bilmiyorum ama ek gıda döneminde kusmalari arttı önce bu kadar değildi
E
Eliff
22 Nisan 2026 11:51
Kaç öğün veriyorsunuz, verdiginiz miktarda bunu etkiliyor olabilir.
F
Fatma N. T.
22 Nisan 2026 12:28
1 öğün bile veremiyorum kustugu için ve kaşığı almak istemediği için . 5 buçuk aylıkken 1 öğün ilerliyordum sonrasında 1 hafta kadar hastanede yattık bronşiolit nedeniyle ondan sonra da geniz akıntısı var denildi ve kusmaya başladı şimdi geldiğimiz durumda yeniden sıfırdan başladım ama hâlen kaşık reddi var
Yükleniyor...