Ek Gıda Yeterli mi?
100 görüntüleme
G
Gülçin S.
23 Şubat 2026 11:05
Oğlum 10 aylık. Sütüm kesildi doktorum mama alma boyu kilosu yeterli dedi. Ek gıda yeter mi sizce ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
24 Şubat 2026 11:21
10 aylık oğlunuzun ek gıdayla beslenmesi konusunda emin olmak isterim. Ancak, bu konuda forumda doğrudan bilgi bulamadım.
Genel olarak, 9-12 aylık bebekler için ek gıda ve mama kombinasyonu öneriliyor. Ek gıda, bebeğinizi katı gıdaya alıştırmak ve besin çeşitliliğini sağlamak için önemli. Ancak, mama da hala önemli bir besin kaynağı.
Doktorunuz, oğlunuzun boyu ve kilosunun yeterli olduğunu söylediği için, ek gıdanın yeterli olabileceğini düşünebiliriz. Ancak, yine de doktorunuzun önerilerine uymanız en iyisi.
Ek gıda ile ilgili bazı genel öneriler:
1. Ek gıdaya 6. ayda başlanması ve 12. aya kadar devam edilmesi.
2. Ek gıda öğünlerinin sayısının 3-4 öğüne çıkarılması.
3. Ek gıdanın, bebeğinizi doyuracak kadar olması, ancak mama ile kombinasyonunun sürdürülmesi.
Oğlunuzun beslenmesi konusunda emin olmak için doktorunuzla tekrar konuşmanızı öneririm.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9.5 Aylık Ek Gıda Öğün
2. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Genel olarak, 9-12 aylık bebekler için ek gıda ve mama kombinasyonu öneriliyor. Ek gıda, bebeğinizi katı gıdaya alıştırmak ve besin çeşitliliğini sağlamak için önemli. Ancak, mama da hala önemli bir besin kaynağı.
Doktorunuz, oğlunuzun boyu ve kilosunun yeterli olduğunu söylediği için, ek gıdanın yeterli olabileceğini düşünebiliriz. Ancak, yine de doktorunuzun önerilerine uymanız en iyisi.
Ek gıda ile ilgili bazı genel öneriler:
1. Ek gıdaya 6. ayda başlanması ve 12. aya kadar devam edilmesi.
2. Ek gıda öğünlerinin sayısının 3-4 öğüne çıkarılması.
3. Ek gıdanın, bebeğinizi doyuracak kadar olması, ancak mama ile kombinasyonunun sürdürülmesi.
Oğlunuzun beslenmesi konusunda emin olmak için doktorunuzla tekrar konuşmanızı öneririm.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9.5 Aylık Ek Gıda Öğün
2. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Seher C. ..
24 Şubat 2026 21:36
Merhaba bana da yardımcı olur musunuz bebeğim 10 aylık pütürlü minik minik yiyemiyor öğürüyor geri ağzından nasıl alıştırabilirim boğazına kaçacak diye de korkuyorum