Ek Gıda Yemiyor
77 görüntüleme
H
Hatice Ü. ..
3 Ocak 2026 19:58
Bebeğim 7 Ay 20 günlük. Ek gıdaya karşı çok seçici. Birkaç sebze dışında hiçbir şeyi kabul etmiyor onları da iki tatlı kaşığı anca yiyor gün içinde. Süt alerjisi var. Birkaç gün önce irmik ile yumurta pişirdim yiyince fenalaştı 7 defa kustu. Yemek yedirmeye korkar oldum ne yapmalıyım.
Ö
Özge T.
3 Ocak 2026 20:06
Ay çok geçmiş olsun benim oğlum da irmikli yumurta yediğinde aynen kötü olup kustu doktora gittik tuvaletini yapamadı diye mide tolere edememiş ama sonra alerji testi oldu yumurtaya alerji çıktı, tavsiyem zorlamayın veya takip edin doktora gösterin. Şimdi süt ürünleri ve yumurta yiyemiyor. Ek gıda konusunda denemelere farklı birleşimlere devam edin zorlamadan illa ki sevecektir zamanla
Ş
Şeyma O.
3 Ocak 2026 20:22
@Özge TopçuYumurta sonrası bizde üst üste kusma yaşadık. Acile götürmüştük. Acil doktoru kusmaya kanlı kaka vs.eşlik etmediği sürece alerji denilemez dedi. Çocuk doktoruna da o yüzden gitmemiştik. Sizde başka belirti oldu mu yoksa sadece kusma mı vardı?
H
Hatice Ü. ..
3 Ocak 2026 21:49
@Özge Topçu Teşekkür ederim Özge Hanım. Evet biz de kusunca acile götürdük kan alıp test yaptılar bir şey çıkmadı. Şimdi yumurta görünce öğürüyor o yüzden yumurta vermiyorum. Yetersiz besliyorum gibi hissettiğim için burada sormak istedim. Yanıtınız için tekrar teşekkür ederim.
Ö
Özge T.
5 Ocak 2026 02:27
@Şeyma Oka bizdeki alerji doktoruna götürme fikri yoğurt yedikten sonra yüzünün kızarması ve vücudunda bişeyler çıkmasındandı, alerji testini sırtına on farklı ürün zerk edeler yaptılar hatta sonraki gün yoğurt yapıp doktorun yanında yedirdim iki saatin sonunda feci kustu ve doktor 1 yaşına kadar denemeyeceğiz dedi şuan 8.5 aylık.. bu arada kanlı kaka veya döküntü falan yok. Bebek kusuyorsa tekrar etmemeliyiz yani iyi gelmiyordur