Ek Gıda Yememe

275 görüntüleme
N

Nilüfer B.

21 Temmuz 2026 00:46
Bebegim 6 ay 20 günlük. [5.ay](5.ay) sonunda ek gıdaya başladık ama neredeyse hic yemiyor. Yogurt, kayısı, karpuz gibi şeyler yese bile onda bile 2 kaşığı geçmez. Ek gıdayı reddediyor, ağzını açmıyor kaşığa veya oguruyor. Bu durumu yaşayan veya çözüm bulan var mi?
Ü

Ümran

21 Temmuz 2026 01:26
Bu aylarda iki kaşık yemesine normal diyor doktorlar zaten tadım döneminde diyolar. Osman Hoca'nın bu konuda videolarını bulmanızı öneririm. Benım oğlum da öyleydi çok az yiyodu bana az geliyodu yani Osman Hoca'yı o zamanlar takibe almıştım içim rahatlamıştı
Ü

Ümran

21 Temmuz 2026 01:30
Sonra yiyecekleri hep önüne koydum dokundu oynadı dağıttı yavaş yavaş biraz açıldı ama asla iştahlı bir bebek olmadı o iştahlı bebişler bizi yanıltıyor:)
N

Nilüfer B.

21 Temmuz 2026 08:32
Ümran
Bu aylarda iki kaşık yemesine normal diyor doktorlar zaten tadım döneminde diyolar. Osman Hoca'nın bu konuda videolarını bulmanızı öneririm. Benım oğlum da öyleydi çok az yiyodu bana az geliyodu yani Osman Hoca'yı o zamanlar takibe almıştım içim rahatlamıştı
Sebze gibi şeyleri hiç yemiyor. İki kaşık derken çay kaşığının ucuyla maalesef. Çoğunu da çıkarıyor, istemiyor. Oyuzden aklim kalıyor maalesef tedirgin oluyorum.
N

Nilüfer B.

21 Temmuz 2026 08:33
Ümran
Sonra yiyecekleri hep önüne koydum dokundu oynadı dağıttı yavaş yavaş biraz açıldı ama asla iştahlı bir bebek olmadı o iştahlı bebişler bizi yanıltıyor:)
Evet bebekler sanki çok yiyorda benim çocuğum yemiyor gibi olunca tedirgin oluyorum.
S

Sibel ..

Premium Üye
22 Temmuz 2026 13:49
Aynı durumu bende yaşıyorum 6 ay 10 günlük bende bir sorun mu var diye düşünüyordum yazınızı görünce Demekki bu şekilde alışacak düşüncesi oluştu. Şu an yoğurt yiyor karpuzu ezince yemiyor ama dilimi elimle verince emiyor
B

Bahar P.

25 Temmuz 2026 16:43
Benim oğlumda asla yemezdi ağzına bir lokma koymazdı kan tahlillerinde vitaminleri çok düşük çıktı vitamin başladık düzenli kullandık 1 hafta sonra başladı bildiğin yemeye mucize gibi bişeydi 10,5 aylık daha 2 haftadır yiyor gerçekten şaka gibi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir