Ek Gıda Yemek İstemiyor Çok Yoruldum
336 görüntüleme
D
Dilan S. ..
9 Temmuz 2025 14:53
Oğlum 9 buçuk aylık. Yemekten iğreniyor resmen ya deli olmama ramak kaldı. Eylülde iş başı yapacağım nasıl bakacaklar,doyuracaklar hiç bilmiyorum. En son saat ikide mama içiyor mesela saat 5 gibi de yemek veriyorum istemiyor ya hiç mi acikmadin ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. Öğürüp duruyor bugün de ağlama huyunu çıkardı. Sinirlerim bozuluyor artık. Zaten meme reddi,mama reddi vardı hâlâ da mamayı normalden az içiyor. Sabırlı olmak istiyorum ama aylardır aynı şekilde artık aşırı yoruldum. Ne yapayım hiç bilmiyorum yol gösteren biri olur mu 😔
H
Hatice A.
10 Temmuz 2025 12:42
Benim oglum da 10 aylik ek gıdalardan 2 kaşık anca yiyor ,meme reddi de başladı,mama almak da istemiyor 🤒 dişler mi yoksa sıcaklar mi anlamadim
E
Elif S.
10 Temmuz 2025 12:45
çok kolaylıklar diliyorum 🙏 uygun olmadığını biliyorum fakat denemediyseniz çizgi film izletmeye başlayarak biraz biraz oyalamayla belki yerler mi?
A
Aslı Ü.
11 Temmuz 2025 09:11
Benim kızımda 9 aylık mama yemiyordu bütün markaları denedim sma nin mamasını sevdi sadece birde alışana kadar içine bir damla vanilya özütü damlattım severek yedi bir yaşına kadar anne sütü yada mama diyor doktorlar ek gıda yemediği için üzülmeyin benim kızımda yemiyor yavaş yavaş alışacak diye umuyorum
M
Melek
11 Temmuz 2025 09:15
Benim kızım da 9,5 aylık, anne sütü almıyor mama ile besliyoruz. Tavsiye edildiği gibi önce katı ek gıda verip arkasından formül mama vermeye dikkat ediyorum ama bazen mamanın üzerinden dört beş saat geçmesine rağmen ek gıda yemiyor. Sinirlerim bozuldu. Ne zaman ek gıdada beş kaşık üst üste isteyerek yiyecek diye düşünüyorum. Farklı besinler de denedim. Asla dört çay kaşığını geçmiyor yediği. Mamayı azaltmalı mıyım acaba onunla doyup ondan mı yemiyor? Ama mamayı da 60 cc içtiği zamanlar oluyor o zaman bile yemiyor. Aşırı sinir bozucu bir durum.
D
Dilan S. ..
11 Temmuz 2025 12:04
Elif Semet, onu da denedim doğru bir şey değil ama onda da yutmayı unutup ağzında biriktiriyor sonra da öğürme hissi ile gelen sinir harbi 😢
D
Dilan S. ..
11 Temmuz 2025 12:07
Aslı Ülger, denemedigim mama biberon pekmez vs yol kalmadı ama azıcık içiyor evin içinde gezdire gezdire veriyorum onu da bari ek gıdada rahat edeyim dedim onda da yüzün gülmedi. Önüne kap kacak ne bulsam koyuyorum o zaman biraz severse yer sevmezse onu da ya ögurur ya da ağzından atar
Y
Yağmur K. ..
11 Temmuz 2025 13:55
Peki kendisi yiyor mu öyle denediniz mi elle tutup yiyeceği şeyleri mesela? Benim kızımda ilk aylarda kaşık reddi vardı doktorlar bunu önerdiler gerçekten de sadece kendi yiyordu yemekleri
E
Elif N. E.
11 Temmuz 2025 14:07
Dilan Hanım aynı durumdayız kızım 10 aylık oldu 1 aydır bizde de tükürme başladı meme reddi zaten vardı üstüne mama reddi eklendi şu an biraz mamayı oynatarak yedirebiliyorum ek gıdayı da yanımda birisi olmadan asla yemiyor daha ilk kaşıkta ağlamaya başlıyor. Bu aralar kendisi eli ile yemeye meraklı gibi geldi onu deniyorum bir de sanırım dişleri rahatsız ediyor dişlerine bir bakın isterseniz. Zorlamayın diyorlar ama bir anne olarak aç kaldığı düşüncesi ile bunun mümkün olmadığını ve vicdan azabı çekip kendinizi de çok üzdüğünüzü biliyorum yalnız değilsiniz
D
Dilan S. ..
11 Temmuz 2025 14:50
Yağmur Hanım, demedim alıp sıkıyor atıyor yemiyor hiç
D
Dilan S. ..
11 Temmuz 2025 14:53
Elif Naz Hanım, benimki doğuştan meme reddi vardı. Sonra biberonda da red yedik. Ek gıdaya geçtik daha beter oldu. Mamayı da aynen sizin gibi oynaya oynaya veriyorum evin içinde her yere bir şeyler astım onlara dokunarak içiyor tabii az miktarda. Yani bir yere uzun süre çıkamıyorum bir misafir kabul edemiyorum. En önemlisi eylülde iş başı yapınca bu çocuk ne olacak onu düşünüyorum kara kara kimse yediremez doyuramaz ben olmasam çünkü öğürüp duruyor istemiyor anlayınca bırakıyorum arada derede kaldım
D
Dilan S. ..
11 Temmuz 2025 14:59
Bir de kilosu çok düşük 8000 kg. 3000 kg doğdu ilk aylar az almadı ama 4 aydır ayda 100-200 Gr sağlıklı olsun ama gelişimini kilosu ve boyu da gösterecek
S
Sema ..
11 Temmuz 2025 15:11
8-9 aydan sonra bebeklerin kg alımı yavaşlar arkadaşlar aylık yarım kg alan bebek hiç kg almayada bilirmiş uzmanlar öyle diyor yani o yüzden ben stres yapmamaya çalışıyorum 2 kaşık mı yedi tamam o kadar yesin zorlayarak veya stres yaparak bunu geliştiremiyorum
Y
Yadigar
19 Temmuz 2025 19:18
İlk günden beri herseyin reddini yaşadım halada yaşıyorum 18 aylık bu gün kahvaltım öğle yemeği akşam hepsinde red ne yapacağımı şaşırdım apideva marka üzün çekirdeği ekstresi kullanmıştı bi arkadaşım onlara iyi gelmiş denemekte fayda vardır diyip aldım deneyeceğim fikir olsun diye söylemek istedim artık sakın kalamıyorum çünkü her özgün bir cinnet psikolojim yerle bir oldu resmen 3 özgün onunla birlikte ağlama krizi geçiriyorum neden diye
G
Güler D.
20 Temmuz 2025 14:37
Benim de bebeğim 8.5 aylik aynı çoğu şeye ağzını kilitliyor asla denemeye istekli değil sadece kırmızı yiyecekleri tatmak istiyor o da kaşığın ucuyla tadına bakıp tekrar ağzını kilitliyor 4.5 ay meme reddi yaşadık 6, ayda memeye döndü ama onu da az içiyor biberon kaşık bardak hiç bir şekilde ağzına almıyor ne yapacağımı şaşırdım işe dönersem aç kalacak

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
21 Temmuz 2025 11:14
Bu durum hem bebek hem de anne için oldukça yorucu geçebiliyor. Bebeğinizin öğünlerden önce yeterince aç olmaması yemek isteğini etkiliyor olabilir. Bu nedenle mama ya da emzirme zamanlamasını kahvaltı gibi ana öğünlerin öncesine denk getirmemeye çalışabilirsiniz. Ve yemediğinde siz kendinize bir tabak hazırlayın sakin bir şekilde yemeye başlayın burada sizi izlemesine yardımcı olun ✨ mama sandalyesinde huzursuz oluyorsa yer sofrası Ile daha rahat bir ortam sunabilirsiniz 🤗