Ek Gıda Yediremiyorum

196 görüntüleme
B

Büşra P.

2 Temmuz 2026 10:43
Merhaba güzel anneler, bebeğim 6 ay 12 günlük 15 gündür tadım yapıyoruz ama kaşığa ağzını açmıyor ben bir şekilde oyunlarla tadım yaptırmaya çalıştım ama ağzında bekletip diliyle dışarı çıkarıyor gerçekten çok üzülüyorum püre şeklinde denedim çatalla ezdim denedim ama hep aynı tepkileri verdi yaşayan var mı nasıl alışır 🥹
Fidannur Z.

Fidannur Z.

2 Temmuz 2026 11:01
Bende aynı durumu yaşıyorum ama malesef bi hevesle başlıyorum uykusunu aldığı zamanda yedirmeye çalışıyorum ne aç ne tok zamanlarda ama yine istemiyor
B

Büşra P.

2 Temmuz 2026 11:05
Fidannur Zor
Bende aynı durumu yaşıyorum ama malesef bi hevesle başlıyorum uykusunu aldığı zamanda yedirmeye çalışıyorum ne aç ne tok zamanlarda ama yine istemiyor
Günün farklı saatlerinde de denedim yani uykusunu almış dinlenmiş bir şekilde de ama aynı tepkiyi veriyor diliyle dışarı çıkarıyor ağzını açmıyor elimden almaya çalışıyor kaşığı 🥲umarım geçicidir
Fidannur Z.

Fidannur Z.

2 Temmuz 2026 11:10
Büşra Parmaksız
Günün farklı saatlerinde de denedim yani uykusunu almış dinlenmiş bir şekilde de ama aynı tepkiyi veriyor diliyle dışarı çıkarıyor ağzını açmıyor elimden almaya çalışıyor kaşığı 🥲umarım geçicidir
İnşallah geçicidir biraz daha zamanla alışacaklardır mesela ben şey yapıyorum bizim de yemek yiyeceğimiz zaman sofraya oturtuyorum mama sandalyesi ile o gün ne vereceğim mesela yoğurt tatlı patates püresi mi küçük küçük yedirmeye çalışıyorum
Y

Yaz ı. a.

2 Temmuz 2026 11:29
Benim bebeğim de kaşığa karşı çok olumsuzdu kaşığı gördüğü zaman yüzünü çevirip ağzını kapatıyordu asla bir çay kaşığı bile Yediremedim ne ne söyledilerse denedim aynı şeyin hem büyük halinde haşlayıp eline verdim aynı zamanda püre haline getirip vermeye çalıştım hiçbir şekilde inadını kıramadım sofraya oturttum Karşılıklı yemek yemeye çalıştım hiçbir şekilde inadını kıramadım en son birkaç gün boyunca çatal göstermedin sadece önüne yemek koydum oynasın ağzına götürmemesi de önemli değil birkaç gün kaşık göstermemenin ardından bu marketteki muzlu yoğurtlu kayısılı kavanoz mamalardan getirdim onlardan iki üç tatlı kaşığı yedi Şimdi de canı istemeyince almıyor Ama genel olarak yediriyorum bu Yaklaşık 3 hafta sürdü
B

Büşra P.

2 Temmuz 2026 11:35
Yaz ın annesi
Benim bebeğim de kaşığa karşı çok olumsuzdu kaşığı gördüğü zaman yüzünü çevirip ağzını kapatıyordu asla bir çay kaşığı bile Yediremedim ne ne söyledilerse denedim aynı şeyin hem büyük halinde haşlayıp eline verdim aynı zamanda püre haline getirip vermeye çalıştım hiçbir şekilde inadını kıramadım sofraya oturttum Karşılıklı yemek yemeye çalıştım hiçbir şekilde inadını kıramadım en son birkaç gün boyunca çatal göstermedin sadece önüne yemek koydum oynasın ağzına götürmemesi de önemli değil birkaç gün kaşık göstermemenin ardından bu marketteki muzlu yoğurtlu kayısılı kavanoz mamalardan getirdim onlardan iki üç tatlı kaşığı yedi Şimdi de canı istemeyince almıyor Ama genel olarak yediriyorum bu Yaklaşık 3 hafta sürdü
Çok teşekkürler deneyiminizi paylaştığınız için bende önüne koydum bizimle hep oturuyor sofrada önündeyken oynuyor ama ağzına çok götürmüyor kaşığı ise götürüp dişlerini kaşıyor yemek verdiğim zaman ise istemiyor gerçekten yıpratıcı bir süreç ve bol sabır isteyen bir süreç tüm bebişler inşallah güzel yesin iştahlı olsun 🥲🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir