Ek Gida Yardımmmm

223 görüntüleme
Z

Zeynep B. ..

9 Haziran 2025 17:18
6 ay 18 gun. 2 haftadir tadim yapiyoruz yani yapmaya calisiyoruz diyebilirim. Şuana kadar kabak,patates,havuc,brokoli,karnabahar,bezelye,labne,avokado, muz,karpuz,elma ve bugunde yaban mersini denettim. Yiyemedigi bazi seyleri muzla karistirip verdim. Bezelyeden sonrasini yerken istemedi öğürdü tasini begenmedi. Digerlerini onlara nazaran 2 cay kasigi kadar da olsa yemisti. Bu durum normal degil mi ? Zamanla alisir mi biraz ara verip tekrar mi denetleliyim. Henuz tek ogun ve tadim yapiyoruz ne zaman karisim ve iki ogune cikmamiz gerek ?
Hilal T.

Hilal T.

9 Haziran 2025 18:52
6. Ayında ek gıdaya başladığını düsünürsek 18 günde 12 ürün denetmişsiniz bence çok çok hizlı gidiyorsunuz . Ayni ürünu 2 veye 3 gün tattirmaniz lazim alerjik bir reaksıyon gösteriyor mu diye. Ilk gün 1-2 tatlı kaşıgı ikinci gün biraz daha fazla 3. Gün max verilebilecek sınır 6 tatli kaşığı. 1 çay kaşığı bile yese tadim sayılıyor hepsini bitirmek zorunda degil bi de hemen hemen 9. Aya kadar tadım devam edilmeli. Ben 8. Ayinda iki öğüne çıkardım .
Z

Zeynep B. ..

10 Haziran 2025 10:24
Her ay muayeneye gittiğimizde doktorumuz artık 3 gün kuralına uymaya gerek olmadığını, alerjik bir ürün (asidik vs) olmadığı sürece her gün 1 ürün denememi soyledi. Yazdıklarımı tek gün dene dedi. Hiç biri alerji yapmadı zaten 2 saat sonra hemen belli eder dedi o yüzden 1 gün denedik.
A

Azerin İ.

10 Haziran 2025 21:49
Acele etmeyin sabırlı olun yavaş yavaş sevdirerek denetin ve yemekler çatalla ezip verin öyle alışsın yoksa sonradan geç alışıyor sert yemeklere ve bebeyinizin kendisine de izin verin gıdalara dokunmasına tutmasına ağzına götürmesine
Z

Zeynep B. ..

11 Haziran 2025 10:17
Anladim teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir