Ek Gıda Yardım

201 görüntüleme
A

Ayşe H. B.

16 Ağustos 2026 11:17
Sevgili anneler bebeğim 6 buçuk aylık olmak üzere 5. Ayda ek gıdaya başladım şimdi bakıcıya bırakcam. Neler yedirmeli ben ne yapmalıyım kafam çok karışık lütfen yardımcı olun. Öğün söyleyin bana
S

Sultan ..

16 Ağustos 2026 11:35
Bebek kac aylik anlayamadım tam olarak
A

Ayşe H. B.

16 Ağustos 2026 11:38
6 buçuk aylık
S

Sultan ..

16 Ağustos 2026 11:48
6 bucuk aylik bebekte ana öğün hâlâ anne sütü yada mamadır, ek gıdaya da erken başlamışsınız bu süreçte kabizlik yaşamaması icin abartmadan tadım yaptırın sadece. Sabahları yumurta ( haşlanmış yada zeytinyağında olabilir), yanında istediğiniz kahvaltılıklar ( bal haric ve miktarı abartmadan ), öğlen yoğurt- meyve püresi tarzı , aksam da kendinize yaptığınız yemeklerden baharatsız/ tuzsuz yada cok az tuzlu ayırıp verebilirsiniz, dedigim gibi zorlamayın bebek yemek istemeyebilir, ana öğünün süt yada mama oldugunu unutmayin gun icinde cocuk istedikçe emzirin/mama verin
S

Sultan ..

16 Ağustos 2026 11:48
Kefir de cok değerli bi içecek yine abartmadan verebilirsiniz
A

Ayşe H. B.

16 Ağustos 2026 11:50
Sultan
Kefir de cok değerli bi içecek yine abartmadan verebilirsiniz
Kefiri sade mi içircem
S

Sultan ..

16 Ağustos 2026 12:06
Evet sade olsun ama meyveyle tatlandırmak isterseniz kendiniz ekleyin disaridan meyveli almayın
N

Nazlıcan

Premium Üye
16 Ağustos 2026 13:38
Yumurta lor yulaf unu vs mama gibi hazırlıyorum bazen, içine meyvelerden koyuyorum armut muz vs, ceviz ve pekmez de ekleyebilirsiniz. Hepsini tattırdıktan sonra. Bebekler için olan tarhana çorbasından aldım ondan verebilir öğlen, meyveli yoğurt/sade yoğurt olabilir, sebze çorbaları yapabilirsiniz vs
A

Ayşe H. B.

16 Ağustos 2026 13:43
Nazlıcan
Yumurta lor yulaf unu vs mama gibi hazırlıyorum bazen, içine meyvelerden koyuyorum armut muz vs, ceviz ve pekmez de ekleyebilirsiniz. Hepsini tattırdıktan sonra. Bebekler için olan tarhana çorbasından aldım ondan verebilir öğlen, meyveli yoğurt/sade yoğurt olabilir, sebze çorbaları yapabilirsiniz vs
Yulaf ununu pişirip lor ve yumurta karıştırıyorsunuz sanırım i. Loru ne kullanıyorsunuz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir