Ek Gıda ve Tuvalet.

98 görüntüleme
C

Ceren D.

Premium Üye
2 Mayıs 2026 20:57
Merhaba, bebeğim 7 ay 8 günlük. Ek gıdaya tam olarak alışmış değildi. Sabahları ilk uyanmada kahvaltı vs hazırlıyordum ancak hiç yemiyordu bugün ilk uyanmadan 2 saat sonra emzirip tekrar yatırdım ve uyandığında yedi. Sanırım bu düzen doğru olan çünkü zaten gece boyu emdiği için sabahları çokta aç uyanmadığını düşünüyorum. Sonra akşam olan 2. Öğünü araya sıkıştıramıyorum ama aralarda uykular yaptığı için ve erken akşam uykusuna geçiyor o akşam öğününü ya çok uykusu olduğu ya da meme istediği için veremiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim sizce? Şuan tek öğün 7. Ay için az değil mi? Zaten doyum beklemiyoruz onu biliyorum ancak yine de kafam karışıyor. Ve birkaç gündür kaka yapmıyor 2,3 gün yapmadı en son 29 nisan da yaptı şuan tekrar 3 gün geçmiş ancak en sonki kakası hafif kıvamlı ve çok azdı. Normalde bebeğim uyanınca yapardı ve de akşam.Ç bu şekil kaka düzeni de bu ek gıda sürecini yanlış yönettiğim için mi acaba?
Sibel Y.

Sibel Y.

2 Mayıs 2026 21:05
En fazla altı tatlı kaşığı tüketebilir dokuzuncu aya kadar doymasını hedeflemeyin her şey dokuzuncu aydan sonra düzene giriyor tattırmayı hedefleyin ve sunduğunuz besinlere zeytin yağı mutlaka ekleyin kabızlık yaşamamak adına
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Mayıs 2026 21:48
Bebeğinizin ek gıda ve tuvalet düzeniyle ilgili yaşadığınız sorunlar anlaşılabilir. Öncelikle, 7 aylık bir bebeğin günde bir öğün ek gıda alması, özellikle de anne sütü almaya devam ediyorsa, yeterli olabilir. Ancak, her bebeğin ihtiyacı ve sindirim sistemi farklıdır.

Ek gıda düzeninizi şu şekilde gözden geçirebilirsiniz:

1. Sabah öğünü: Bebeğiniz sabah uyanınca emziyor ve 2 saat sonra ek gıdaya geçiyorsunuz. Bu yaklaşım doğru görünüyor.
2. Akşam öğünü: Bebeğinizin akşam öğününü sıkıştıramıyorsanız, ara öğün olarak hafif bir şeyler verebilirsiniz. Örneğin, 1-2 çay kaşığı meyve püresi veya sebze püresi.
3. Uyku düzeni: Bebeğinizin uyku düzeniyle ek gıda düzenini senkronize etmeye çalışın. Ek gıda öğünlerini uyanık ve aç olduğu zamanlara denk getirin.

Kaka düzeniyle ilgili:

1. Normal kabızlık: 2-3 gün arayla kaka yapmak normaldir. Ancak, eğer bebeğiniz zorlanıyorsa veya karnı ağrıyorsa, doktorunuzla konuşun.
2. Kaka kıvamı: Hafif kıvamlı ve az miktarda kaka yapmak normaldir. Ancak, eğer kaka çok sert veya çok sıvı ise, doktorunuzla konuşun.

Ek gıda sürecini yanlış yönettiğinizden endişe ediyorsanız, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz bebeğinizin gelişimini ve sindirim sistemini değerlendirebilir ve size özel önerilerde bulunabilir.

Şimdilik, şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Bebeğinizin iştahını gözlemleyin: Bebeğinizin iştahı ve tokluk hissi gelişiyor mu?
2. Ek gıda çeşitliliği: Ek gıdaya yeni şeyler ekleyin. Meyve, sebze, tahıl ve protein kaynakları gibi çeşitli gıdalar verin.
3. Su tüketimi: Bebeğinizin su tüketimini artırın. 1-2 çay bardağı su içirebilir.
4. Doktorunuzla iletişim: Bebeğinizin gelişimi ve sağlığı hakkında doktorunuzla düzenli olarak konuşun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda
2. 7 Aylik Kız Bebeğimin Son 3 Haftadır Günde Sadece Bir Kere Kaka Yapması
3. 2 Buçuk Aylık 10 Gündür Kaka Yapmıyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir