Ek Gıda ve Mama Miktarı

131 görüntüleme
F

Fatma S. ..

8 Kasım 2025 08:23
Merhaba oğlum 11 aylık ek gıda sayısı ve mama miktarı ortalama ne kadar olmalı sizler kaç öğün ek gıda veriyorsunuz? Özellikle de mama kullananlar kaç kere mama içiyor bebeğiniz?
A

Ayşe V. ..

9 Kasım 2025 18:23
Fatma hanım bu bence tamamen sizin bebeğinize Özel bebeğiniz mamayı çok içip ek gıda az tüketebilir ya da tam tersi tamamen bebeğinize bırakın derim
F

Fatma S. ..

9 Kasım 2025 20:16
Merhaba Ayşe Hanım öyle yapıyorum zaten ama yinede sormak istedim özellikle mama sayısını. 4 öğün ek gıda yiyor mesela ama yinede illa o mamayı içecek gün içinde en az 6 - 7 kere gecede 3 kere mama içiyor. Aynı aylarda olanları merak ettim bende bana mı fazla geliyor yoksa genelde miktarlar böyle mi diye. Bana mama sayısı çok geliyor aslında.
N

Nil B.

10 Kasım 2025 09:42
Merhaba benim kızım da11 aylık 5-6 kez mama içiyor üç öğün ek gıda alıyor ama yani ne kadar yerse yesin arkasından o mama içilecek illaki gece de iki veya üç saatte bir içiyor
F

Fatma S. ..

11 Kasım 2025 07:48
Teşekkür ederim Nil hanım cevabınız için. Sürekli ek gıda yada sürekli mama hazırlarken buluyorum kendimi o yüzden sordum demekki normal ☺️
B

Bilge

11 Kasım 2025 08:07
Merhaba mamayı aç olduğu için değil alışkanlık olduğu için içiyor olabilir. Miktarları azaltarak gece mamasını 1 yaşında kesmeniz çok iyi olur. Akşam uyumadan veriyordum ben birde gece 12 1 arası tekrar veriyordum. Daha sonra ml azaltarak kestim gece uyanması da zamanla azaldı. Ama 15. Aya kadar 5 kere mama içmeye devam etti şuan 18 aylık günde ikiye düşürdük zamanla onu da azaltarak keseceğim.
F

Fatma S. ..

11 Kasım 2025 18:40
Teşekkür ederim öneriniz için zaten kesmek istiyorum 1 yaşında sizin dediğiniz gibi deneyeceğim
İ

İ.E.

11 Kasım 2025 18:58
Aslinda duzeni yeme istegi istahi huyu suyu vs derken bebek kendi belirliyor. Bizde sabah kahvalti, ogle uykusundan once mama 6olcek, sonra 2 3 saat arayla meyve ara ogun, yemek corba vs gibi ana ogun sonra yine ara ogun yogurt. Gece yatmadan once yine 6 olcek mama. Gece beslenmesini 1 e dusurdu ama kesemedik hala. Simdi 13 aylik bazen hic istemez bazen gece beslenmesi ister saat 3 5 arasi. O zaman da 3 olcege kadar dusurdum mama veriyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir