🥣 Ek Gıda ve Mama Düzeni 🍼

186 görüntüleme
Ebru K. .

Ebru K. ..

2 Ocak 2026 06:33
Merhaba güzel anneler! 👋 6-7 aylık bebeklerinize günde kaç öğün ek gıda veriyorsunuz? Süreci nasıl yönetiyorsunuz? 🤔
Özellikle mama ile ek gıda dengesini nasıl kuruyorsunuz? En çok merak ettiğim konu ise sabah kahvaltısı... ☀️ Bebekler sabah uyanır uyanmaz çok aç oluyorlar ve ek gıdanın hazırlanmasını bekleyecek sabırları olmuyor, hemen uykuları geliyor. Ben dayanamayıp direkt mamayı veriyorum, sizce yanlış mı yapıyorum? 🤷‍♀️
Bir de merak ettiğim bir detay var; 900 gramlık mama size ortalama kaç gün gidiyor? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim! ✨💖
M

Merve G.

2 Ocak 2026 07:02
Bende yeni başladım kızımla ek gıdaya sabahları dediğiniz gibi maalesef ben de mama veriyorum çünkü çok erken uyanıyor 6 gibi. 8.30 9.00 gibi de ek gıdasını hazırlıyorum yumurta avokado labne vs. Mama 120 ml içiyor en fazla beni de geceleri emiyor gündüz artık hiç meme almıyor 12 gibi tekrar mama veriyorum.  Ara öğün gibi de meyve olarak muz veya elma tüketiyoruz şu an daha sonra tekrar mama ve bizimle akşam yemeğinde de hazırlamış olduğun o gün ki öğün ü yiyor.  uyku durumuna bağlı olarak ya mama ye en son ek gıda yemiş oluyor
E

Eliff

2 Ocak 2026 07:19
Merhabalar , bende 3 gün sonra ek gıdaya başlayacağım . Doktorumuz 5 ay 15 günlükken başlatıp sabahları tadım yaptırmamı söyledi 15 gün böyle devam edip 6 ay olunca sabahları tadım öğleden sonra doyum menüsü şeklinde ilerleyeceğiz . 6 buçuk aylıkken kontrole gidip sonrasında tekrar yeme planlaması yapacağız . Tadımları 3 gün kuralına uygun ilk gün çay kaşığı , ikinci gün tatlı, üçüncü gün yemek kaşığı şeklinde yapacağım. Doyum menüsü için bir çay bardağını geçmesin dedi. Mesela sebzeli çorba yaptınız 120 ml geçmeyecek şekilde. Tabi ayı ilerdikçe muhtemelen yeme miktarı da değişir.
Kübra E.

Kübra E.

2 Ocak 2026 08:34
Merhaba hanımlar evet 6-7 aylık bebekken ben de kızıma uyandığında mama veriyordum ama tam doyurucu değil açlığını biraz bastıracak kadar yani herzamankinden biraz az yapıyordum 2 saat sonra da kahvaltısını yediriyordum. Yine öyle uykularına geçmeden önce mutlaka mama istiyordu küçük bir miktar da olsa veriyordum anne sütü almadığı için. Şimdi 11 aylık gün içinde öğün olarak mama istemiyor ama uykudan önce istiyor bebek büyüdükçe biraz süreç değişiyor gibi. Bir de büyük paket mama bize bir hafta gidiyordu o dönem.
Ebru K. .

Ebru K. ..

2 Ocak 2026 09:23
Ben 3 gün kuralına uyumadım tek verdiğim zaman da yemedi zt tükürdü o yüzden hep karıştırarak veriyorum#eliff#
Ebru K. .

Ebru K. ..

2 Ocak 2026 09:26
@Kübra Ergen tesettür ederim peki kaç öğün yiyor kızınız ben 2 kaşık zor yediriyorum ya ve bazen sadece 1 gün boyunca mamayla beselmiyor biliyorum yanlış ama yemek istemiyor😔
Ebru K. .

Ebru K. ..

2 Ocak 2026 09:27
@Merve Güneş benim kızım henüz bizimle aynı şeyleri yiyeçek bir bebek değil püre halinde yaptığımı bile yutamıyor
Kübra E.

Kübra E.

2 Ocak 2026 09:33
Evet bazen öyle oluyor özenip yapıyoruz bir kaşık bile almıyor. Bazen biz de bir günü mama ağırlıklı geçiriyoruz sorun etmiyorum. Genelde yogurdu seviyorlar serin serin dişlerine de iyi geliyor içine ceviz rendeleyip meyve vs ekliyorum. Genelde doyurucu bir kahvaltı ara öğünde dediğim gibi yoğurt bir de akşam çorba yiyor çok yemedigi zamanlarda tabii ki mamayla destekliyorum
Ebru K. .

Ebru K. ..

2 Ocak 2026 09:37
@Kübra Ergen evet baya özeniyorum hata ama maalesef yemiyor çorba yiyor sadece sabah kahvaltı her türlü çeşit olarak çok sunuyorum ama nefret ediyor yemek yemekten doktor ver kaşıkla kendi yesin diyor veriyorum birazı yere birazı ağzına gidiyor
Kübra E.

Kübra E.

2 Ocak 2026 09:43
Evet o şekilde oluyor. Ben de mesela şimdi eline köfte veriyorum aa yedi ne güzel diye seviniyorum sonra bir bakıyorum hepsi mama sandalyesinin altında 😁 yemek konusunda zorlama yapmayın bence zamanla dişleri çıktıkça alışacaktır biz de o aylarda çiğnemiyor diye doktora sorduğumu hatırlıyorum zamanla alıştı
Ebru K. .

Ebru K. ..

2 Ocak 2026 12:10
@Kübra Ergen zor bir süreçle annelere sabır diliyorum 😁

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir