Ek Gıda ve Kaka

33 görüntüleme
B

Büşra A.

9 Nisan 2026 15:37
6.5 aylık bebeğim [6.aydan](6.aydan) beri tadımlara başladık günlük 1-2 çay kaşığı iki öğün olarak devam ediyorum. Öğün sonrası da su teklif ediyorum. Haftada 1 kaka yapıyor. Kakası sert değil hafif kıvamı arttı eskiye göre sadece. Bu kabızlık mıdır ? Fotoğrafını ekliyorum
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Nisan 2026 15:37
Ek gıdaya başladığınız 6. aydan beri bebeğinizin kaka düzeninde değişiklikler gözlemliyorsunuz. Haftada 1 kaka yapması ve kakasının sert olmaması, hafif kıvamlı olması kabızlık olarak değerlendirilebilir.

Bebeğinizin kabızlık sorunu yaşamaması için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Su tüketimi: Bebeğinize öğün sonrası su teklif ettiğiniz için doğru yolda ilerliyorsunuz. Su tüketimini artırmak, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olabilir.
2. Lifli gıdalar: Ek gıdaya lifli sebzeler ve meyveler ekleyerek bebeğinizin bağırsaklarını düzenleyebilirsiniz. Kabak, brokoli, armut gibi sebzeler ve meyveler lifli gıdalardır.
3. Zeytinyağı: Bebeğinizin ek gıdasına 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olabilir.
4. Kabağın faydaları: Kabak, kabızlık sorununu çözmede etkili olabilir. Bebeğinize kabak püresi yaparak verebilirsiniz.
5. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin kaka düzeninde değişiklikler gözlemliyorsanız, doktorunuza danışarak適切 bir yaklaşım belirleyebilirsiniz.

Unutmayın, her bebek farklıdır ve kabızlık sorunu da farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Bebeğinizin doktoru ile görüşerek, onun özel ihtiyaçlarına göre hareket etmek en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Kabızlık
2. Ek Gıda Kabızlık
3. Kabızlık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir