Ek Gıda ve Kabızlık
238 görüntüleme
İ
İlknur Ş.
12 Mayıs 2026 07:20
Bebeğim 6 ay 5 günlük. Ek gıda sürecine başlayalı 10 gün oldu. Kabak, patates, havuç, elma, armut, muz, kayısı gibi besinleri denedim. Yemesinde problem yok. Sevdi. Ancak kabız oldu gibi. Ve kakasını yaparken çok zorlanıyor. Bunun için ne yapmalıyım? Ara mı vermeliyim yoksa besin değişikliği mi yapmalıyım? Önerileriniz ne olur. Çünkü kakası çok afedersiniz koyun dışkısı gibi. Sert ve tane tane.
A
Arzu.G
12 Mayıs 2026 07:50
Yediklerinden değil de yemesinde sorun olmadığı için kabız olmuştur miktar fazla gelmiştir .ara vermeden miktarları bir cay kaşığını geçirmeden devam edin zeytinyağıyla birlikte verin .Bağırsakları alışana kadar miktarları minimumda tutarak ilerleyin ki kabızlık tekrarlamasin
İ
İlknur Ş.
12 Mayıs 2026 07:53
Haklısınız. Doktorun verdiği bir beslenme planı var. 3 gün kuralı sonrası eğer alerjisi yoksa o besinleri karıştırmakta sorun yok demişti. Örnek vermem gerekirse kabak ve havuca alerjisi yoksa bir sonraki tadımda yeni besin+100 ml kabak-havuç püresi demişti. Böyle olunca kızım hergün 1 çay kaşığı yeni besin tadarken, 1 çay bardağı da alerjisi olmadığı besinlerden yiyor. Bu mu fazla geldi acaba? Ben doktorun beslenme önerisine dikkat edeyim demiştim.
B
Büşra A.
Premium Üye
12 Mayıs 2026 08:17
Haklısınız. Doktorun verdiği bir beslenme planı var. 3 gün kuralı sonrası eğer alerjisi yoksa o besinleri karıştırmakta sorun yok demişti. Örnek vermem gerekirse kabak ve havuca alerjisi yoksa bir sonraki tadımda yeni besin+100 ml kabak-havuç püresi demişti. Böyle olunca kızım hergün 1 çay kaşığı yeni besin tadarken, 1 çay bardağı da alerjisi olmadığı besinlerden yiyor. Bu mu fazla geldi acaba? Ben doktorun beslenme önerisine dikkat edeyim demiştim.

Göktenur B.
12 Mayıs 2026 08:48
Ek gıda sürecinde çok normal bizde başladığımızda öyle olmuştu ama ben mutlaka zeytinyağı eksik etmedim yoğurt versem bile biraz zeytinyağını ekledim şuan alıştığı için ek gıdaya sorun olmuyor ama hala fazla yemiyor hala en fazla 1 çay bardağı bazen iki öğün bazen 3 öğün
Ş
Şeyma G. C.
12 Mayıs 2026 09:19
Aynı şeyi ben de yaşadım. Miktarı azaltmak, mutlaka beslenme sonraları su vermek çok önemli. Çünkü süt ve mama dışında besinlerle karşılaşıyorlar, sindirmek zor oluyor. Bizim doktorumuz kakasını yumuşatmak için bi markanın marmelatını önermişti, işe yaradı. Sonra ben kendim evde yaptım, isterseniz tarif de veririm. Ben bağırsak düğümlenmesinden korktuğum için çocuk cerrahına da götürdüm. Bana sabunlu sıcak suya oturtma önerisinde bulundu. Aynı günde sonucunu aldım
İ
İlknur Ş.
12 Mayıs 2026 12:38
Osman Gönlüal hocam maksimum 6 tatlı kaşığı diyor miktar için. Benim doktorum da 6-7 aylarda maksimum 3 kaşığa kadar çık demişti. 8 aylık şimdi 1 çay bardağı olabilir diyor miktar. Miktarları azaltıp her öğün lifli besinler de ekleyin düzelicektir. Kabızlıktan biz de çok çektik ama bizimki demir damlasındanmış 🥺
İ
İlknur Ş.
12 Mayıs 2026 12:39
Ek gıda sürecinde çok normal bizde başladığımızda öyle olmuştu ama ben mutlaka zeytinyağı eksik etmedim yoğurt versem bile biraz zeytinyağını ekledim şuan alıştığı için ek gıdaya sorun olmuyor ama hala fazla yemiyor hala en fazla 1 çay bardağı bazen iki öğün bazen 3 öğün
İ
İlknur Ş.
12 Mayıs 2026 13:20
Aynı şeyi ben de yaşadım. Miktarı azaltmak, mutlaka beslenme sonraları su vermek çok önemli. Çünkü süt ve mama dışında besinlerle karşılaşıyorlar, sindirmek zor oluyor. Bizim doktorumuz kakasını yumuşatmak için bi markanın marmelatını önermişti, işe yaradı. Sonra ben kendim evde yaptım, isterseniz tarif de veririm. Ben bağırsak düğümlenmesinden korktuğum için çocuk cerrahına da götürdüm. Bana sabunlu sıcak suya oturtma önerisinde bulundu. Aynı günde sonucunu aldım
Ş
Şeyma G. C.
12 Mayıs 2026 13:24
Markayı söylerseniz çok memnun olurum. Tarifi de olur. Sabunlu sıcak suya bende bakarım
Ş
Şeyma G. C.
12 Mayıs 2026 13:26
Markayı söylerseniz çok memnun olurum. Tarifi de olur. Sabunlu sıcak suya bende bakarım
İ
İlknur Ş.
13 Mayıs 2026 10:45
Makarna lütfen! markasının yumuşatan marmelatı. Tarifi de; 1 kuru incir 1 gün kurusu kayısı 1 kuru erik iyice yıkayıp 1 bardak kaynamış suya atıp 10 dk kadar içinde haşlıyorsunuz. Sonra blenderdan geçirip içine biraz da zeytinyağı koyuyorsunuz. Bu kadar. Günde 2 çay kaşığı verebilirsiniz (mümkünse aç karnına)
Ş
Şeyma G. C.
13 Mayıs 2026 10:46
Çok besleyici görünüyor. Teşekkür ederim. Deneyeceğim ❤
E
Esra K.
Premium Üye
16 Mayıs 2026 05:14
Biİm doktorumuz bu durum için her gün öğününe erik ya da armut ekle dedi, haşlayıp ya da buharda Pişirebilirsin dedi. Bir de yediği her şeye zeytinyağı ekleme yapmaya çalışın.
Yükleniyor...