Ek Gıda ve Gece Uykusu
179 görüntüleme
R
Rabia S.
26 Mayıs 2026 22:59
Bebeğim şu an 7 aylık doktorumuzun önerisiyle 5.5 aylıkken ek gıdaya başladık. Ama kafamı birkaç olay karıştırıyor; günde ne kadar ve kaç kez beslemeliyim. Malum sosyal medyada o kadar fazla ek gıda içeriği var ki dolup taşan tabaklar insanın canını sıkıyor bazen.
Bebeğimin yiyeceklere ilgisi var, kendisi yemeye de çalışıyor. Özellikle pankek, krep tarzı katı gıdaları güzel yiyor ama muhallebi, çorba gibi daha sıvı besinleri çok da yemiyor. 1-2 tatlı kaşığı bile yediremiyorum bazen. Gıda mı seçiyor, beğenmiyor mu yoksa bu kadar yemesi yeterli mi bilemedim. Buna bağlı mı bilmiyorum ama geceleri de çok sık uyanıyor nerdeyse 2 saat aralıklarla emmek istiyor, bazen çok bazen az emip yeniden uyuyor. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
Bebeğimin yiyeceklere ilgisi var, kendisi yemeye de çalışıyor. Özellikle pankek, krep tarzı katı gıdaları güzel yiyor ama muhallebi, çorba gibi daha sıvı besinleri çok da yemiyor. 1-2 tatlı kaşığı bile yediremiyorum bazen. Gıda mı seçiyor, beğenmiyor mu yoksa bu kadar yemesi yeterli mi bilemedim. Buna bağlı mı bilmiyorum ama geceleri de çok sık uyanıyor nerdeyse 2 saat aralıklarla emmek istiyor, bazen çok bazen az emip yeniden uyuyor. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
E
Esma T.
27 Mayıs 2026 00:22
Bebekten bebeğe çok değişir aslında bu olay ben de 5 buçuk aylıkken başlamıştım iki öğün veriyodum 8 ay sonuna kadar böyle devam etti sabah öğlen olacak şekilde gıdanın yanında da su verdim biraz biraz zaten ana besin kaynağı şuan anne sütü ya da mama ek gıda değil iki kaşık bile yese onun için yeterli geliyo olabilir gece uyanmasınında bende beslenmeyle değil alışkanlıktandır büyük ihtimalle çişli bez sayısına bakın 4 5 dolu dolu çişli bezi varsa hiçbir sorun yoktur Allahın izniyle
R
Rabia S.
27 Mayıs 2026 08:11
Bezleri iyi aslında, gece uyanmalar belki de diş sancısındandır ama nasıl ayırt ederim bilemiyorum. Önden bir diş çıktı diğeri de çıkıyor ucu göründü
E
Esma T.
27 Mayıs 2026 09:11
Yani diş dönemdesiniz ve bebek bir şeyler öğreniyor o yüzden uykularını bozulması çok normal yeni bir şey var olan bebekler geceleri uyku bozukluğu yaşarmış
R
Rabia S.
27 Mayıs 2026 09:38
Anladım teşekkür ederim sağolun
Yükleniyor...