Ek Gıda ve Doku Hassasiyeti

89 görüntüleme
S

Sermin

2 Mayıs 2026 19:33
Bebeğim 11 aylık. 6 aylıkken ek gıdaya başladığımızda ilk haftalar fena değildi fakat [7.ay](7.ay) la beraber [11.ayına](11.ayına) kadar ek gıda çok kötü ilerledi çoğu zaman ağzını açmadı, açtığında da 3,4 kaşık alıp bırakıyor. En çok dikkatimi çeken şey ise şu oldu, 6 aylıkken armut rendeleyip verdiğim bebek gayet rahat ve severek yerken şu an yerken rahatsız oluhlr gibi. Mesela birçok bebeğin reddedemeyeceği muz, bebe bisküvisi ezip veriyorum dokusundan çok rahatsız oluyor gibi, ağzını kapatıyor, korka korka dilinin ucuyla bakmaya çalışıyor, gözlerini kapatarak ağzını açıyor. Artık çok yorucu olmaya başladı,zorlamadan aylarca sabrederek ilerliyorum. Bu durumu yaşayan var mı?
İ

İnci Ö.

Premium Üye
2 Mayıs 2026 20:25
Benim oğlum 7 aylıkken pankek yedikten sonra kusmuştu ve bu yüzden uzun süre hafif pütürlü olan besinleri bile öğürür gibi yaptı ben de zorlamadım şimdi 8.5 aylık biraz daha azaldı bu tepkisi. Doktorumuz irite olmuş zaman vereceksin demişti.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir