Ek Gıda ve Desteklı Oturma
122 görüntüleme

Kübra
24 Şubat 2026 07:48
Bebeğim 32 haftalık doğdu şu anda 5 ay 2 günlük Siz kaç aylıkken ek gıdaya geçtiniz düzeltilmiş yaşa göre mi kronolojik yaşına göre mi ve destekli oturtmaya hangi ayda başladınız
G
Gülcan Ş.
24 Şubat 2026 08:40
Ben hepsine baktım oturmasına gerçekten ek gıda istiyor mu ve de ayı buna uygun mu diye 5 ay 25 günlükken sofraya oturttuk kendimizle kafasını tutabiliyordu yoğurtla başladık yiyince azar azar devam etti bu olay maksadımız çok vermeden zamanla ek gıdaya karşı tiksindirme soguma olmasın diye tadım şeklinde gittik aslında zamanı gelince bebegınız size o sinyali veriyor 5 aylıkken başlayan da var

Kübra
24 Şubat 2026 08:44
Ben hepsine baktım oturmasına gerçekten ek gıda istiyor mu ve de ayı buna uygun mu diye 5 ay 25 günlükken sofraya oturttuk kendimizle kafasını tutabiliyordu yoğurtla başladık yiyince azar azar devam etti bu olay maksadımız çok vermeden zamanla ek gıdaya karşı tiksindirme soguma olmasın diye tadım şeklinde gittik aslında zamanı gelince bebegınız size o sinyali veriyor 5 aylıkken başlayan da var
G
Gülcan Ş.
24 Şubat 2026 08:50
Masallah diyelim bebegınızi kucağınıza aldığınızda kafasını dik tutabiliyor mu onu gözlemleyin yada mama sandalyesi yada oturagınız varsa oturttugunuzda kafasını yine dik tutuyor mu veya kaşıkla birseyler uzatınca ağzını açıyor mu siz birseyler yiyince istekli oluyor mu size bakıyor mu

Kübra
24 Şubat 2026 08:54
Masallah diyelim bebegınızi kucağınıza aldığınızda kafasını dik tutabiliyor mu onu gözlemleyin yada mama sandalyesi yada oturagınız varsa oturttugunuzda kafasını yine dik tutuyor mu veya kaşıkla birseyler uzatınca ağzını açıyor mu siz birseyler yiyince istekli oluyor mu size bakıyor mu
G
Gülcan Ş.
24 Şubat 2026 08:54
Ben bir anne olarak birazcık daha bekleyin bebeginiz 5 ay 2 günlük inanın erken başlasanız da pek bir şey fayda edemıyor çünkü bir kaç ay tadım olarak gecıyor 5 buçuk aylık olunca yine bakın belkı o zaman bebegınıze uzattığınız yoğurdu yer
G
Gülcan Ş.
24 Şubat 2026 08:55
Her sofraya yanıma alıyorum ve her yemek yememizde bizi gözlemliyor dikkatlice bakıyor kollarıma yatırdığımda kafasını öne doğru kaldırıp kendini dik pozisyona getirmeye çalışıyor ve ayaklarını yattığı zaman Tabiri caizse amuda kaldırır pozisyonda sürekli kaldırıp indirip kendini yan tarafa atıyor beşiğin sağına koyduysam o şekilde kendini sola kadar Ata Ata gidiyor

Kübra
24 Şubat 2026 08:57
biraz daha bekleyin biraz daha istekli olsun derim ben doktorunuza danıştınız mı hiç ek gıda konusunda
G
Gülcan Ş.
24 Şubat 2026 11:06
Doktoruma tanıştım oturtturma destekli oturtmak için ve ek gıda için düzeltilmiş yaşa göre ilerleyelim Prematüre bebeklerde düzeltilmiş yaşına göre gidilir dedi ama bebeğim Tam bir Prematüre gibi değil ağır bir Prematüre gibi de değil O yüzden kararsız kaldım
L
Latifegizem ..
25 Şubat 2026 15:44
Doktoruma tanıştım oturtturma destekli oturtmak için ve ek gıda için düzeltilmiş yaşa göre ilerleyelim Prematüre bebeklerde düzeltilmiş yaşına göre gidilir dedi ama bebeğim Tam bir Prematüre gibi değil ağır bir Prematüre gibi de değil O yüzden kararsız kaldım