Ek Gıda ve Desteklı Oturma

122 görüntüleme
Kübra

Kübra

24 Şubat 2026 07:48
Bebeğim 32 haftalık doğdu şu anda 5 ay 2 günlük Siz kaç aylıkken ek gıdaya geçtiniz düzeltilmiş yaşa göre mi kronolojik yaşına göre mi ve destekli oturtmaya hangi ayda başladınız
G

Gülcan Ş.

24 Şubat 2026 08:40
Ben hepsine baktım oturmasına gerçekten ek gıda istiyor mu ve de ayı buna uygun mu diye 5 ay 25 günlükken sofraya oturttuk kendimizle kafasını tutabiliyordu yoğurtla başladık yiyince azar azar devam etti bu olay maksadımız çok vermeden zamanla ek gıdaya karşı tiksindirme soguma olmasın diye tadım şeklinde gittik aslında zamanı gelince bebegınız size o sinyali veriyor 5 aylıkken başlayan da var
Kübra

Kübra

24 Şubat 2026 08:44

Gülcan Şahan

Ben hepsine baktım oturmasına gerçekten ek gıda istiyor mu ve de ayı buna uygun mu diye 5 ay 25 günlükken sofraya oturttuk kendimizle kafasını tutabiliyordu yoğurtla başladık yiyince azar azar devam etti bu olay maksadımız çok vermeden zamanla ek gıdaya karşı tiksindirme soguma olmasın diye tadım şeklinde gittik aslında zamanı gelince bebegınız size o sinyali veriyor 5 aylıkken başlayan da var

Ben bu sinyalleri anlayabilir miyim bilmiyorum Mesela nasıl bir sinyaller veriyorlar Ben henüz daha hiç oturtturmadım düzeltilmiş ayı şu an üç buçuk aylık kronolojik olarak 5 ay 2 günlük erkek bebek 64 santim 7 kilo yani 3,5 aylık gibi de gözükmüyor 4,5 aylık gibi falan
G

Gülcan Ş.

24 Şubat 2026 08:50
Masallah diyelim bebegınızi kucağınıza aldığınızda kafasını dik tutabiliyor mu onu gözlemleyin yada mama sandalyesi yada oturagınız varsa oturttugunuzda kafasını yine dik tutuyor mu veya kaşıkla birseyler uzatınca ağzını açıyor mu siz birseyler yiyince istekli oluyor mu size bakıyor mu
Kübra

Kübra

24 Şubat 2026 08:54

Gülcan Şahan

Masallah diyelim bebegınızi kucağınıza aldığınızda kafasını dik tutabiliyor mu onu gözlemleyin yada mama sandalyesi yada oturagınız varsa oturttugunuzda kafasını yine dik tutuyor mu veya kaşıkla birseyler uzatınca ağzını açıyor mu siz birseyler yiyince istekli oluyor mu size bakıyor mu

Her sofraya yanıma alıyorum ve her yemek yememizde bizi gözlemliyor dikkatlice bakıyor kollarıma yatırdığımda kafasını öne doğru kaldırıp kendini dik pozisyona getirmeye çalışıyor ve ayaklarını yattığı zaman Tabiri caizse amuda kaldırır pozisyonda sürekli kaldırıp indirip kendini yan tarafa atıyor beşiğin sağına koyduysam o şekilde kendini sola kadar Ata Ata gidiyor😊
G

Gülcan Ş.

24 Şubat 2026 08:54
Ben bir anne olarak birazcık daha bekleyin bebeginiz 5 ay 2 günlük inanın erken başlasanız da pek bir şey fayda edemıyor çünkü bir kaç ay tadım olarak gecıyor 5 buçuk aylık olunca yine bakın belkı o zaman bebegınıze uzattığınız yoğurdu yer
G

Gülcan Ş.

24 Şubat 2026 08:55

Kübra

Her sofraya yanıma alıyorum ve her yemek yememizde bizi gözlemliyor dikkatlice bakıyor kollarıma yatırdığımda kafasını öne doğru kaldırıp kendini dik pozisyona getirmeye çalışıyor ve ayaklarını yattığı zaman Tabiri caizse amuda kaldırır pozisyonda sürekli kaldırıp indirip kendini yan tarafa atıyor beşiğin sağına koyduysam o şekilde kendini sola kadar Ata Ata gidiyor

biraz daha bekleyin biraz daha istekli olsun derim ben doktorunuza danıştınız mı hiç ek gıda konusunda
Kübra

Kübra

24 Şubat 2026 08:57

Gülcan Şahan

biraz daha bekleyin biraz daha istekli olsun derim ben doktorunuza danıştınız mı hiç ek gıda konusunda

Doktoruma tanıştım oturtturma destekli oturtmak için ve ek gıda için düzeltilmiş yaşa göre ilerleyelim Prematüre bebeklerde düzeltilmiş yaşına göre gidilir dedi ama bebeğim Tam bir Prematüre gibi değil ağır bir Prematüre gibi de değil O yüzden kararsız kaldım
G

Gülcan Ş.

24 Şubat 2026 11:06

Kübra

Doktoruma tanıştım oturtturma destekli oturtmak için ve ek gıda için düzeltilmiş yaşa göre ilerleyelim Prematüre bebeklerde düzeltilmiş yaşına göre gidilir dedi ama bebeğim Tam bir Prematüre gibi değil ağır bir Prematüre gibi de değil O yüzden kararsız kaldım

Başka doktora da gösterin yada bebegınız istekli ise yoğurtla başlayın ben başlarken doktora da sormadım açıkçası bebegımın içi gidiyordu resmen yoğurt verince kaşığı elimizden alıyordu
L

Latifegizem ..

25 Şubat 2026 15:44

Kübra

Benim bebeğimde aynı 5 ay bir günlük ve prematüre 34 haftalık doğdu. Konuştulum doktorların hepsi tadım ve oturtma konusunda düzeltilmişe göre hareket etmemi uygun gördü. Yani düzeltilmiş 5 ay olana kadsr oturtmamam ve tsdım konusunda acele etmemem konusunda hem fikirler.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir