Ek Gıda ve Biberon Reddi
118 görüntüleme
K
Kübra B. ..
22 Haziran 2025 20:06
Hocam kızım 8 ay 20 günlük dk 3050 boyu ,49 . Şuan boyu 69 kilosu 7500 . Çoklu besin alerjisi var süt alerjisi geçti diğerleri deavam ediyor.doktorumuz 5. Ayda tadımlara başlattı zaten sizide surekli izliyorum ek gıda sürecinde önerilerinize ilerledim asla zorlama yapmadım besin denemeleryle ilerledik 6.ay civarı kendi yemek istyodu blw ile ilerledik bı sure yine çok iştahlı değildi Max bı yemek kaşığı kadar yerdi ölçü verecek olursam ama sonra biseyler oldu noldu anlamadik biberonu red etmeye başladı gezdrrrk uykuda vs icirmeye başladık sonra ek gıdada istemeyince peşpeşe biraz ara verdik o günden beri ek gıda defteri kapandı kesinlikle dokunmak bile istemiyo ağzı kilit elleriyle itme yapıyi bu sürede ikikez hastaneye gittik biberonuda red ediyodu çünkü serum vs verildi. Kanlar tahliller herşey normal kndrarak iciryoduk ama 10 gündür biberona düşman ek gıda yine öyle haftauci gtrduk kanları temiz hormon vs herşey bakıldı sadece kalsiyumu biraz yüksek çıkmıştı.bugun tam 13 saat boyunca tek bir yudum mama dahi icmefi su verdim biraz hepsi o . Yaklaşık dokuz aylık bebek bu kadar aç durabilir mi keyfide yerinde ama gün boyu toplam 400-500 CC mama iciyo . Yani 1 ay oncrye kadar 900 lerdeydi bu miktar. Ne yapılabilir hocam
A
Aslıhan G. Ç.
23 Haziran 2025 08:17
Bizde 9 ay 12 günlüğüz 7.5 kiloyız 2 haftsdır ek gıda yemek istemiyor ağzını kitliyor anne sütü alıyor ama istekli emmiyor onu da biberon tıtmadığı için mama takviyesi de yapamıyorum

Merve K.
23 Haziran 2025 08:23
Aynı şeyler bendede var 8 ay girdiğimizle birlikte ek gıda reddi biberon hiç tutmak istemiyor ne yapacağımı şaşırdım canı isterse emiyor ne yapacağım bilemiyorum
K
Kübra B. ..
23 Haziran 2025 11:03
O kadar zor bı hal almaya başladı ki uykuda besleyebiliyorum sadece oda kendisini huzursuz ediyo uyanio duruyo sürekli günde toplam 3-4 defa besleniyo oda hep uyuduktan sonra veriyorum bu sayıya gecede dahil dişlerinide çıkardı üstleri anlamadım yani diş sancısı çekince anlıyorum dişten değil gibi inşallah hocamız grrde cevap verir