Ek Gıda ve Anne Sütü Miktarı
98 görüntüleme
G
Giz
Premium Üye
28 Mayıs 2026 23:08
Merhaba bebeğim 9 buçuk aylık ek gıdayı hiç iştahlı yemiyor biraz zorlayarak kahvaltı ve akşam yemeği ancak yiyor öğlen bazen yoğurt yiyor anne sütünü sağıp veriyorum günlük 700 900 ml arası içiyor anne sütü acaba süt miktarı fazla olduğu için mi ek gıda yemiyor günlük alması gereken anne sütü miktarı nedir 9 buçuk aylık kilosu 10500 doğum kilosu 2680 bi formülü var mıdır alması gereken anne sürü miktarının ve ek gıda da kaç kaşık yese yeterli olur kalori açığı olmaz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mayıs 2026 23:11
Ek Gıda ve Anne Sütü Miktarı Hakkında Bilgiler
9 buçuk aylık bebeğinizin ek gıda ve anne sütü miktarı hakkında merak ettiklerinizi cevaplayalım.
Anne Sütü Miktarı
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 9-12 aylık bebeklerin günlük anne sütü ihtiyacının 400-500 ml olduğunu öneriyor.
Ancak, bebeğinizin kilosuna ve aktivite seviyesine göre bu miktar değişebilir.
Doğum kilosu 2680 gr, şu anki kilosu 10500 gr olan bebeğiniz için günlük 400-500 ml anne sütü yeterli olabilir.
Ek Gıda Miktarı
9 buçuk aylık bebekler için ek gıda miktarı genellikle 2-3 ana öğün ve 1-2 ara öğün olarak planlanır.
Her öğünde bir çay bardağını veya küçük bir kavanozu geçmeyecek şekilde ek gıda verilmesi önerilir.
Günlük toplamda 250-300 kalori alması gereken bir bebek için:
+ 1-2 kaşık sebze püresi (50-100 kalori)
+ 1-2 kaşık meyve püresi (50-100 kalori)
+ 1-2 kaşık tahıl püresi (100-150 kalori)
Öneriler
1. Bebeğinizin ek gıda alımını zorla değil, isteyerek yapmaya çalışın.
2. Anne sütü miktarını 400-500 ml'ye ayarlayarak başlayabilirsiniz.
3. Ek gıda öğünlerini sabah kahvaltısı, öğlen ara öğün ve akşam yemeği olarak planlayabilirsiniz.
4. Her öğünde bir çay bardağını veya küçük bir kavanozu geçmeyecek şekilde ek gıda verin.
Not: Bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre bu öneriler değişebilir. Doktorunuzla konuşarak bebeğinizin gereksinimlerini belirleyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9.5 Aylık Ek Gıda Öğün
2. Ek Gıda Günlüğü
3. 9 Ay 6 Günlük
9 buçuk aylık bebeğinizin ek gıda ve anne sütü miktarı hakkında merak ettiklerinizi cevaplayalım.
Anne Sütü Miktarı
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 9-12 aylık bebeklerin günlük anne sütü ihtiyacının 400-500 ml olduğunu öneriyor.
Ancak, bebeğinizin kilosuna ve aktivite seviyesine göre bu miktar değişebilir.
Doğum kilosu 2680 gr, şu anki kilosu 10500 gr olan bebeğiniz için günlük 400-500 ml anne sütü yeterli olabilir.
Ek Gıda Miktarı
9 buçuk aylık bebekler için ek gıda miktarı genellikle 2-3 ana öğün ve 1-2 ara öğün olarak planlanır.
Her öğünde bir çay bardağını veya küçük bir kavanozu geçmeyecek şekilde ek gıda verilmesi önerilir.
Günlük toplamda 250-300 kalori alması gereken bir bebek için:
+ 1-2 kaşık sebze püresi (50-100 kalori)
+ 1-2 kaşık meyve püresi (50-100 kalori)
+ 1-2 kaşık tahıl püresi (100-150 kalori)
Öneriler
1. Bebeğinizin ek gıda alımını zorla değil, isteyerek yapmaya çalışın.
2. Anne sütü miktarını 400-500 ml'ye ayarlayarak başlayabilirsiniz.
3. Ek gıda öğünlerini sabah kahvaltısı, öğlen ara öğün ve akşam yemeği olarak planlayabilirsiniz.
4. Her öğünde bir çay bardağını veya küçük bir kavanozu geçmeyecek şekilde ek gıda verin.
Not: Bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre bu öneriler değişebilir. Doktorunuzla konuşarak bebeğinizin gereksinimlerini belirleyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9.5 Aylık Ek Gıda Öğün
2. Ek Gıda Günlüğü
3. 9 Ay 6 Günlük
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
F
Fadime Ö.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 23:43
Merhaba gece beslenmesi yapıyorsanız bence öncelikle onu kesmelisiniz en azından sabaha aç uyanır sabah kahvaltısını daha bir iştahlı yapabilir bana doktorum böyle önermişti zaten reflüsü olduğu için gece mama ya da anne sütünü 3. Ayında kesmiştik bebeğim 8.5 aylık benim de sabah 9 da kahvaltı 12.30-13-00 arası öğlen yemeği 16 gibi ara öğün 17 de mama 19 da akşam yemeği ve uyuduktan sonra 22 gibi yine mama şeklinde ilerliyorum buna tamamen adapte olduğu için artık gündüz mama aramıyor bazen saatlerde sarkma olabiliyor ama mutlaka önüne yemek koyuyorum bir de ben asla bulamaçlar yapmadım hep yemek şeklinde ilerledim kahvaltı mesela avokadolu labne üzerine ceviz kırıntıları bazen menemen bazen haşlanmış yumurta veriyorum belki size de fikir olur diye yazmak istedim
G
Giz
Premium Üye
29 Mayıs 2026 08:12
Gece beslenmesi zaten yapmıyor 2.5 aylıkken bıraktı sadece gündüz içiyor anne sütünü bulamaçları benim bebeğimde sevmiyor avakado vs de yemiyor meyve de hiç yok tatlı sevmiyor merak ettiğim şey anne sütü alıyor mama yemiyor ama araştırdığım kadarıyla günlük 600 700 ml anne sütü içmesi gerekiyor diyor öyle olunca yine tam acıkmıyo
Yükleniyor...