Ek Gıda Tavsiyesi Verir Misiniz
254 görüntüleme
C
Cansu ..
7 Mayıs 2026 22:31
Merhabalar. Bebeğim 5 buçuk aylık. Doktorumuz bize 10 mayısı bekleyin dedi normalde 18 inde 6 aylık olacak. Yediğimiz her şeyde gözü var her şeyi istiyor. Benim hevesim normalde 6. Ayına girdiğinde vermekti ama sağdan soldan herkes karışıp çocuğumun ağzına bir şey verdikleri için ha 6. Ayı beklemiş ha beklememiş. O yüzden başlayayım diyorum yine de beklemeli miyim?
G
Gizem D.
7 Mayıs 2026 22:42
Biz doktorumuzun planlaması ile 4. ayda tadımlara başladık. Burdaki en önemli kriter bebeğin yemeğe olan ilgisi. Bence kesinlikle ilgisini karşılıksız bırakmamalısınız ve başlamalısınız. Sadece yumurta sarısını 6. Ayda beyazını ise 9. Ayda başlamayı uygun görmüştü doktorumuz. Onun dışında tuzsuz her türlü gıdayı istekli oldukça teklif etmiştim ben. Çene kaslarının gelişimini gördükçe püreden katı gıdaya geçersiniz zaten.

Afranur K.
7 Mayıs 2026 22:46
yumurta beyazını yeni uygulamaya göre biraz erken verin, 9. Ayda kkk aşısı var beeğinizin alerjisi olup olmadığını öğrenmelisiniz. Eğer alerjisi varsa aşı hastane ortamında yapılıyor.
Aynı zamanda artık alerjen gıdalar ( yumurta beyazı, çilek, kuruyemiş… ) ne kadar erken verilirse, alerji riski o kadar düşüyor. Bu tip gıdaların geç verilmesi, 1 yaşından sonra vs. Bunlar çok eski bilgiler. Yeni sistemde erken verin ki alerji ihtimali düşsün deniliyor.
Aynı zamanda artık alerjen gıdalar ( yumurta beyazı, çilek, kuruyemiş… ) ne kadar erken verilirse, alerji riski o kadar düşüyor. Bu tip gıdaların geç verilmesi, 1 yaşından sonra vs. Bunlar çok eski bilgiler. Yeni sistemde erken verin ki alerji ihtimali düşsün deniliyor.

Yeter A.
7 Mayıs 2026 23:18
6 ayın ortasında sarısınıda beyazınıda verdim.
D
Duygu A.
Premium Üye
7 Mayıs 2026 23:27
Cansu hanım bahsettiğiniz günler cok yakın. Eğer bebeğiniz 4 kriteri de sagliyorsa zaten gun kontrolune bile gerek olmadan başlayabilirsiniz.
Osman hocanın videosu burada.
https://youtu.be/3DL2M9aIyxU?si=tiIrnExYzmbnXuxu
Eğer bebegim bu kriterleri sağlıyor diyorsaniz yarin havucu haşlayın 殺殺
Osman hocanın videosu burada.
https://youtu.be/3DL2M9aIyxU?si=tiIrnExYzmbnXuxu
Eğer bebegim bu kriterleri sağlıyor diyorsaniz yarin havucu haşlayın 殺殺
G
Güllü D.
9 Mayıs 2026 00:57
6 ayın ortasında sarısınıda beyazınıda verdim.

Yeter A.
9 Mayıs 2026 01:30
Sorun oldumu
Yükleniyor...